ІМІ зафіксував 31 порушення свободи слова, пов'язане з карантином

ІМІ зафіксував 31 порушення свободи слова, пов'язане з карантином

23 Червня 2020
1611

ІМІ зафіксував 31 порушення свободи слова, пов'язане з карантином

1611
Загалом найбільше порушень зафіксували в Києві та області.
ІМІ зафіксував 31 порушення свободи слова, пов'язане з карантином
ІМІ зафіксував 31 порушення свободи слова, пов'язане з карантином

В Україні з початку карантину, 12 березня 2020 року, зафіксовано 31 порушення свободи слова. Про це повідомляє ГО «Інститут масової інформації» 23 червня.  

Шість випадків зафіксовані в Кривому Розі, Полтаві, Хмельницькому, Одесі, Дніпрі та на Київщині:

  • 27 травня низку журналістів не пустили на засідання сесії Криворізької міської ради. У людях, які не пропустили ЗМІ, журналісти впізнали працівників комунального підприємства «Муніципальна гвардія»;
  • 1 червня в селі Гатне (Київська область) охоронці сільської ради обмежили журналістці-фрилансерці Таїсії Кутузовій доступ до приміщення сільради, пояснюючи недопуск «карантином;
  • 2 червня знімальну групу телеканалу «ІРТ-Полтава» не пустили на засідання погоджувальної ради голів депутатських фракцій Полтавської міської ради;
  • 3 червня журналістів хмельницьких інтернет-видань vsim.ua та «Є», пояснюючи карантинними обмеженнями, не акредитували для висвітлення робочого візиту президента України Володимира Зеленського в регіоні;
  • 5 червня знімальну групу одеського 7 телеканалу не пустили на сесію Авангардівської селищної ради (Одеська область). Журналістка Ксенія Сітінська повідомила, що недопуск аргументували карантинними обмеженнями.
  • 18 червня в Дніпрі на журналістку телеканалу «Відкритий» Христину Малікову напали в магазині, роботу в умовах карантину якого вона перевіряла.

Загалом найбільше порушень зафіксовано в Києві з областю та на Дніпропетровщині (по шість), на Херсонщині – чотири, три – на Львівщині, по два випадки – у Чернівецькій області, на Полтавщині, Хмельниччині та Одещині, і по одному випадку – на Донбасі, в Черкасах, Миколаєві та в Запоріжжі.

ІМІ закликало журналістів, чиї професійні права порушують – звертайтеся на гарячу лінію за телефоном (050) 447 70 63 та писати на електронну адресу info@imi.org.ua.

Нагадаємо, у першому кварталі 2020 року Інститут масової інформації зафіксував 62 випадки порушення свободи слова в Україні. Переважна більшість цих порушень (43) стосувалася фізичної агресії проти журналістів. У квітні ІМІ зафіксував в Україні 18 випадків порушень свободи слова, з них 16 стосувалися фізичної агресії проти журналістів. У травні – 11 випадків порушень свободи слова, з них сім – стосувалися фізичної агресії проти журналістів. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1611
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду