«Хочеться почати діалог»: Єрмак зустрівся з представниками української кіноіндустрії

«Хочеться почати діалог»: Єрмак зустрівся з представниками української кіноіндустрії

7 Травня 2020
3322

«Хочеться почати діалог»: Єрмак зустрівся з представниками української кіноіндустрії

3322
Андрій Єрмак запропонував створити інститут радників при Держкіно, якими можуть стати, зокрема, іноземні фахівці у сфері кінематографу.
«Хочеться почати діалог»: Єрмак зустрівся з представниками української кіноіндустрії
«Хочеться почати діалог»: Єрмак зустрівся з представниками української кіноіндустрії

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

На зустрічі голова ОПУ Андрій Єрмак заявив, що «всі розмови щодо скорочення підтримки українського кінематографу є безпідставними», а з метою підтримки галузі продовжено терміни подачі звітності для виробників кінопродукції.

«Багато професій сьогодні фактично зупинилися. Ми повинні потурбуватися про тих людей, які не є штатними працівниками у продакшенах, телевізійних або кінокомпаніях», – сказав він.

Керівник Офісу Президента звернув увагу на питання дистрибуції українського кінематографу за кордоном.

«Хочеться почати діалог, хочеться, щоб ви відчували, що навіть сьогодні, маючи в країні війну, епідемію, ми не забуваємо про культуру, не забуваємо про кіно», – сказав Єрмак.

Під час зустрічі голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів, що в парламенті зареєстровано законопроект, спрямований на підтримку креативної індустрії в умовах епідемії COVID-19. Крім того, розроблено поправки до Податкового кодексу, які передбачають запровадження спеціальної ставки ПДВ для операцій у сфері культури - 7%.

Також представники комітету обговорювали з Кабміном можливість додаткового використання коштів стабілізаційного фонду на галузі культури.

Продюсер Пилип Іллєнко закликав правоохоронні органи посилити ефективність у боротьбі з онлайн-піратством.

А продюсер Володимир Яценко зазначив, що важливо систематизувати напрацювання кіноіндустрії за системою КРІ. Це дасть змогу визначити критерії оцінки контенту, який виробляє український кінематограф. За його словами, доцільно провести аудит проектів, які одержали фінансову підтримку Держкіно цього року.

Андрій Єрмак закликав представників галузі подавати свої пропозиції як до Офісу Президента, так і до профільного парламентського комітету.

Нагадаємо, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики 24 квітня 2020 року підтримав три законопроєкти щодо економічної підтримки культури та креативних індустрій через дію обмежувальних заходів, запроваджених з метою запобігання виникненню і поширенню коронавірусу COVID-19. Детальніше - тут.

Фото: ОПУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3322
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду