«Дім демократії» відповів на звинувачення Фонду «Демократичні ініціативи» в поширенні фейків (ЗАЯВА)

«Дім демократії» відповів на звинувачення Фонду «Демократичні ініціативи» в поширенні фейків (ЗАЯВА)

10:45,
24 Квітня 2020
2186

«Дім демократії» відповів на звинувачення Фонду «Демократичні ініціативи» в поширенні фейків (ЗАЯВА)

10:45,
24 Квітня 2020
2186
«Дім демократії» відповів на звинувачення Фонду «Демократичні ініціативи» в поширенні фейків (ЗАЯВА)
«Дім демократії» відповів на звинувачення Фонду «Демократичні ініціативи» в поширенні фейків (ЗАЯВА)
Аналітичний центр «Дім демократії» підтвердив, що писав про зацікавленість представників Офісу президента у встановленні контролю й фінансуванні Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва. Проте, за їх словами, у повідомленні не йшлося про те, що Фонд прийняв чи розглядає цю пропозицію.

Про це йдеться в заяві центру «Дім демократії», оприлюдненій 23 квітня в Facebook.

Раніше Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спростував інформацію, поширену «Дім демократії», про те, що керівництво ОПУ хоче придбати або фінансувати соціологічний центр.

У центрі «Дім демократії», своєю чергою, звинуватили Фонд в «перекрученні поданої інформації та безпідставних звинувачень в низьких моральних, професійних та аналітичних стандартах».

Водночас «Дім демократії» висловив готовність поширити позицію Фонду «Демократичні ініціативи» серед своїх підписників. З відповідною пропозицією вони звернулися до представниці Фонду Марії Золкіної.  

«Детектор медіа» публікує повний текст заяви аналітичного центру «Дім демократії».

З прикрістю змушені прокоментувати заяву одного з найшановніших фондів – Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва

Команда аналітичного центру «Дім демократії» в своєму закритому англомовному аналітичному продукті Week at Glance, поширила, отриману з власних перевірених джерел, інформацію про зацікавленість представників Офісу президента у встановленні контролю і фінансуванні незалежного соціологічного центру «Демократичні ініціативи», для вирішення своїх політичних завдань і підтримки високих рейтингів.

Хочемо зазначити, що аналітичний огляд «Week at Glance» розсилається виключно західним посольствам, міжнародним фондам та організаціям лише на умовах платної підписки і є закритим, ексклюзивним продуктом. Наші матеріали акумулюють великі масиви відкритої і закритої інформації, яка обговорюється, поширюється різними каналами в ЗМІ, політикумі та суспільстві.

В своєму повідомленні ми жодним словом не натякнули, на те, що Фонд «Демократичні ініціативи» прийняв цю пропозицію, або її розглядає, або просуває політичний порядок денний влади, олігархів чи опозиції. Ми жодним чином не переслідували мету, щодо дискредитації чи підриву репутації наших колег із громадянського суспільства.

Користуючись нагодою, вчергове підкреслимо, що команда «Дому демократії», з величезною повагою ставиться до Фонду «Демократичні ініціативи» та його діяльності.

Разом з тим, ми аж ніяк, не чекали від колег, перекручення поданої нами інформації та безпідставних звинувачень в низьких моральних, професійних та аналітичних стандартах, чим в свою чергу, вже публічно завдала шкоди нашій репутації.

Представники Фонду Демократичні ініціативи» жодного разу не звертались до нас, щодо пояснень або спростування.

Незважаючи на те, що наша команда глибоко засмучена реакцією Фонду «Демократичні ініціативи», ми завжди відкриті до професійного діалогу і співробітництва. Готові поширити позицію Фонду «Демократичні ініціативи» серед наших підписників, та вже звернулись з відповідною пропозицією до представника Фонду Демократичні ініціативи» Марії Золкіної.  

Нагадаємо, 23 квітня Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спростував інформацію, поширену 3 квітня 2020 року ГО «Дім демократії», про те, що керівництво Офісу Президента хоче придбати або фінансувати соціологічний центр. Зокрема, вони вказали, що «Дім демократії» написав, що після смерті голови Фонду Ірини Бекешкіної ОПУ нібито почав шукати вихід на засновників Фонду. Виконавча директорка Фонду Світлана Барбелюк, своєю чергою, сказала, що в команди ГО відсутні «будь-які моральні перестороги та почуття громадянської солідарності», якщо вони використовують факт смерті пані Бекешкіної як приводу для поширення чуток і брехні.

Відома українська соціологиня, директорка Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, членкиня правління ГО «Детектор медіа» Ірина Бекешкіна передчасно пішла з життя 20 березня.

Фото: Дім демократії / Facebook

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду