Поліція вилучила телефон, диск і набої в юриста з групи захисту підозрюваного в справі Шеремета

Поліція вилучила телефон, диск і набої в юриста з групи захисту підозрюваного в справі Шеремета

4 Березня 2020
1884

Поліція вилучила телефон, диск і набої в юриста з групи захисту підозрюваного в справі Шеремета

1884
Правоохоронці під час обшуку в юриста Леоніда Маслова, який входить у групу захисту підозрюваного в кримінальному провадженні про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, вилучили телефона, диск та набої.
Поліція вилучила телефон, диск і набої в юриста з групи захисту підозрюваного в справі Шеремета
Поліція вилучила телефон, диск і набої в юриста з групи захисту підозрюваного в справі Шеремета

Про це 4 березня Леонід Маслов написав на своїй сторінці в Facebook.

«Вилучили мій телефон й усі набої, що були в сейфі – як з гумовими кулями, так і 7,62х39, один (варений) патрон від ПМ та кулю КПВТ. Старий терабайтник. Усе», – повідомив він.

За його словами, обшук правоохоронці провели на тій підставі, що він володіє телефоном і акаунтами Андрія Антоненка в соціальних мережах.

«Усе це зберігається на робочому місці адвокатів Дмитра Кругового та Віталія Галенченка, їх обшукувати не можна, а у мене вдома нічого такого, звісно, нема», – додав він.

Як писав ДМ, правоохоронці 4 березня 2020 року прийшли з обшуком до юриста Леоніда Маслова, який входить у групу захисту підозрюваного в кримінальному провадженні про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Дозвіл на обшук за адресою юриста в Харкові надав Печерський районний суд Києва. Слідчий просив дозвіл на обшук через те, що Леонід Маслов нібито заходив в аккаунт Андрія Антоненка в соціальній мережі «ВКонтакте» і «міг знищити чи пошкодити інформацію, яка може представляти інтерес по кримінальному провадженні (щодо вбивства журналіста, – ДМ)». У документі також зазначається, що юрист нібито «може мати доступ до соціальних сторінок Антоненка А.С. та до інших речових доказів, знищувати їх або переховувати від слідства».

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Його смерть кваліфікована прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 грудня 2019 року Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. 

За результатами проведених експертиз відеозапис із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко (волонтерка на прізвисько Лиса, працює дитячим хірургом в ОХМАТДИТі), разом з нею був Андрій Антоненко (ветеран ООС, музикант Ріффмастер), а Яна Дугарь (контрактниця Збройних сил України) фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета.

16 грудня 2019 року проєкт «Слідство.Інфо», який отримав від джерел текст експертизи, повідомив, що її результати є суперечливими та неоднозначними. Зокрема, четверо експертів, серед яких іноземець, підписали висновки, які «суперечать один одному». У поліції, своєю чергою, відкинули звинувачення щодо суперечливості результатів експертиз.

Офіс генерального прокурора продовжив строк досудового розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета до квітня 2020 року.

26 лютого представники групи слідчих, які здійснюють досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомили, що поліція розсекретить матеріали понад 500 негласних слідчих дій

Фото: Леонід Маслов / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1884
Читайте також
18.12.2019 18:23
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
666
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду