Микола Семена виступить на акції «День солідарності з нескореним Кримом»

Микола Семена виступить на акції «День солідарності з нескореним Кримом»

21 Лютого 2020
1432

Микола Семена виступить на акції «День солідарності з нескореним Кримом»

1432
Кримський політв’язень, український журналіст Микола Семена вперше після повернення з окупованого Криму виступить із публічною промовою. Він виступить 22 лютого в рамках акції «Соль України. День солідарності з нескореним Кримом» у Кримському домі в Києві.
Микола Семена виступить на акції «День солідарності з нескореним Кримом»
Микола Семена виступить на акції «День солідарності з нескореним Кримом»

Про це на повідомила голова правління Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук, передає «Укрінформ».

«Завтра до участі в акції День солідарності з нескореним Кримом приєднається людина, яку ми дуже довго чекали на материковій Україні. Це член Українського PEN, відомий кримський журналіст, який був підданий сфабрикованим кримінальним звинуваченням виключно за те, що називав речі своїми іменами, – Микола Семена», – сказала вона.

Як писав «Детектор медіа», український журналіст Микола Семена 18 лютого 2020 року виїхав з окупованого Криму на материкову частину України на лікування. 19 лютого 2020 року він приїхав у Київ. Журналіст не був на материковій частині України чотири роки. Микола Семена зараз має пройти медичне обстеження. Після лікування він планує повернутися в журналістику

Нагадаємо, що у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени через статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту біло призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

14 січня підконтрольний Росії «Залізничний суд Сімферополя» розглянув і задовольнив клопотання кримського журналіста Миколи Семени про дострокове припинення випробувального терміну і зняття «судимості». Рішення набуло чинності через 10 календарних діб.

Фото: Світлана Григоренко 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1432
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду