Станіслав Асєєв повідомив, що скоро опублікує написані в полоні тексти

Станіслав Асєєв повідомив, що скоро опублікує написані в полоні тексти

22 Січня 2020
1997

Станіслав Асєєв повідомив, що скоро опублікує написані в полоні тексти

1997
Український журналіст Станіслав Асєєв, якого понад два роки незаконно утримували в окупованому Донецьку, повідомив, що скоро опублікує тексти, які писав в полоні.
Станіслав Асєєв повідомив, що скоро опублікує написані в полоні тексти
Станіслав Асєєв повідомив, що скоро опублікує написані в полоні тексти

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Станіслав Асєєв розповів, що рукописи з полону йому допоміг вивезти інший колишній заручник бойовиків, танкіст Богдан Пантюшенко.

«Перед обміном я сховав серед його листів від дружини власні рукописи, які відтворив по пам'яті ще в СІЗО з числа тих, що відібрали в "Ізоляції". Сьогодні Богдан їх мені передав, а отже – скоро можна буде побачити й перші тексти», – сказав журналіст.

Як писав ДМ, журналіст Станіслав Асєєв планує написати книгу про перебування в полоні.

Нагадаємо, журналіст «Радіо Свобода» Станіслав Асєєв перебував у полоні бойовиків з червня 2017 року по грудень 2019-го. 

17 серпня 2018 року російський телеканал «Россия 24» оприлюднив інтерв’ю з полоненим Асєєвим. На відео він заявляв, що нібито визнає, що винен у шпигунстві, у якому його звинувачують бойовики. 2 січня 2019 року Станіслав Асєєв повідомив, що дав інтерв’ю телеканалу «Россия 24» через погрози бойовиків «розправитися з його близькими».

22 жовтня 2019 сайти бойовиків поширили інформацію, що так звана «прокуратура ДНР» засудила українського журналіста Станіслава Асєєва до 15 років ув’язнення з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб, серед яких журналісти Станіслав Асєєв та Олег Галазюк, яких незаконно утримували в окупованому Донецьку.

Фото: Станіслав Асєєв / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1997
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду