У Греції побили журналіста Deutsche Welle і La Croix

У Греції побили журналіста Deutsche Welle і La Croix

20 Січня 2020
1150

У Греції побили журналіста Deutsche Welle і La Croix

1150
У Афінах 18 січня 2020 року учасники акції протесту проти мігрантів, організованої крайніми правими групами, побили журналіста німецького видання Deutsche Welle і французької газети La Croix Томаса Якобі.
У Греції побили журналіста Deutsche Welle і La Croix
У Греції побили журналіста Deutsche Welle і La Croix

Про це повідомляє інтернет-видання Greek Reporter.

Зазначається, що нападники спершу намагалися забрати в журналіста камеру, потім повалили його на землю й почали бити. «Вони били мене чотири з половиною хвилини, поки не з’явилися поліцейські. Жоден не вступився. Це найжахливіше. Я подумав, що з такою кількістю поліції я міг би сьогодні зробити свою роботу. Знову помилився», – сказав він, передає Proto Thema.

Фото: Proto Thema

Йому вдалося втекти від нападників за допомогою грецьких журналістів, які висвітлювали акцію протесту, передає міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів».

Томас Якобі додав, що нападники знали, хто він, й били його свідомо. Він пов’язує напад з документальним фільмом про націоналістичну політичну партію Golden Dawn («Золотий світанок») – «Golden Dawn: особиста справа», що вийшов у 2016 році, над яким він працював разом з режисеркою Анжелікою Куруніс.

Грецький уряд засудив напад на журналіста, назвавши його «фашистською атакою». Представник грецького уряду Стеліос Пецас (Stelios Petsas) заявив, що влада вже розслідує інцидент, щоб знайти винних у нападі та притягнути їх до відповідальності.

«Репортери без кордонів» та представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір засудили цей напад.

За даними Асоціації зовнішньої преси Греції, це вже другий напад представників радикальних груп на Томаса Якобі. Раніше на нього напали в січні 2019 року.

Нагадаємо, у Греції в ніч на 14 травня 2019 року невідомі підірвали автомобіль тележурналістки, яка писала про злочинну діяльності.

Фото: Greek Reporter

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1150
Читайте також
17.02.2020 13:30
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
8 256
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду