Асєєв: Досвід колишніх полонених нікому не потрібен, люди просто хочуть дивитись серіали

Асєєв: Досвід колишніх полонених нікому не потрібен, люди просто хочуть дивитись серіали

19 Січня 2020
2270

Асєєв: Досвід колишніх полонених нікому не потрібен, люди просто хочуть дивитись серіали

2270
Український журналіст Станіслав Асєєв, який більше 2 років перебував у полоні бойовиків «ДНР», розповів, що досі не відчуває визволення.
Асєєв: Досвід колишніх полонених нікому не потрібен, люди просто хочуть дивитись серіали
Асєєв: Досвід колишніх полонених нікому не потрібен, люди просто хочуть дивитись серіали

Про це він розповів в інтерв'ю ZN.ua.

«Я ще не відчуваю визволення. Не можу вийти на вулицю, видихнути й сказати, що нарешті все скінчилося. Немає ще цього відчуття. Так, усе зараз просто. Я можу піти куди завгодно й коли завгодно. Але час мене просто вбиває. У мене постійне ще дополоненне відчуття комендантської години. Якщо я о дев'ятій годині на вулиці, то мені здається, що треба якнайшвидше йти додому», - сказав Станіслав Асєєв.

Також він висловив думку, що досвід колишніх полонених не цікавить більшість людей.

«Недавно я зайшов у метро, там сиділа дівчина, яка у смартфоні перебирала картинки дитячих підгузків. І, чесно кажучи, я сторопів, мені перехотілося жити... Бо я зрозумів, що той досвід, який ми принесли з полону, за великим рахунком, нікому не потрібен. І це правильно. Люди просто хочуть дивитися серіали й водити дітей до школи. Не треба їм розказувати, що хтось комусь там засовує в задній прохід електрод… Ну й що? Як я на це можу вплинути? На наступній зупинці у вагон зайшов хлопець у камуфляжі. І, знаєш, усе як рукою зняло. Вагон та інші люди для мене перестали існувати. Ось, здавалося б, я повинен рухатися в протилежний бік від усієї цієї теми з Донбасом, але, щойно побачив військового, це виявилося єдиним зв'язком із містом узагалі… Звісно, таких моментів треба позбуватися», - зазначив журналіст.

Нагадаємо, журналіст «Радіо Свобода» Станіслав Асєєв перебував у полоні бойовиків з червня 2017 року по грудень 2019-го. 

17 серпня 2018 року російський телеканал «Россия 24» оприлюднив інтерв’ю з полоненим Асєєвим. На відео він заявляв, що нібито визнає, що винен у шпигунстві, у якому його звинувачують бойовики. 2 січня 2019 року Станіслав Асєєв повідомив, що дав інтерв’ю телеканалу «Россия 24» через погрози бойовиків «розправитися з його близькими».

22 жовтня 2019 сайти бойовиків поширили інформацію, що так звана «прокуратура ДНР» засудила українського журналіста Станіслава Асєєва до 15 років ув’язнення з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб, серед яких журналісти Станіслав Асєєв та Олег Галазюк, яких незаконно утримували в окупованому Донецьку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2270
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ну и что
1551 дн. тому
«Недавно я зайшов у метро, там сиділа дівчина, яка у смартфоні перебирала картинки дитячих підгузків» В этом нет ничего предосудительного. Дивчинка эта уже вполне может быть матерью, а это значит у неё ребёнок и о нём нужно заботиться. Так что пример выбран неудачный. Сходите в какой-нибудь ночной клуб и посмотрите как мажоры отрываются по полной, в то время как другие такие же ребята гибнут на войне. Вот это действительно бесит.
antimafia
1551 дн. тому
Простым честным людям из разных стран нужна всего лишь нормальная, спокойная жизнь без войн, потрясений и прочих бед — без всего того, что навязывают нам политиканы, обслуживающие интересы транснациональных мафиозно-олигархических кланов. Эти кланы — это и есть главный враг всех народов. Интересы мафиозных кланов диаметрально противоположны интересам простого народа, эксплуатируемого мафией ради сохранения власти, приумножения богатств, роскошных резиденций, яхт и лимузинов. Мафиозные кланы стравливают простых людей ради достижения своих интересов — прежде всего для наживы, а также для отвлечения внимания простых людей от истинных виновников их страданий — тех самых мафиозно-олигархических кланов, которые наживаются на войнах и страданиях народов. И они заинтересованы в том, чтобы разобщать простых людей, стравливать их по национальному, языковому, конфессиональному признакам,не дать им объединиться в борьбе за свои интересы, за свои права и свободы. Все военные конфликты — искусственные, навязанные народам мира бандотой! Эту страшную правду всячески скрывают от людей подконтрольные мафии СМИ, политики и вся обслуживающая кланы "приблатнённая" тусовка, поющая сладкие песни про "рыночную экономику" на фоне обнищания и фактического бесправия основной массы народа, беззащитности от мафиозного призвола. Тотальный контроль над СМИ используется олигархатом для информационной войны против народа, навязывания выгодных мафии стереотипов. На фоне творящегося беспредела всем морально здоровым, прогрессивным силам нужно объединять свои усилия, чтобы вместе бороться со злом. Прежде всего, нужно бороться против мафиозной информационной оккупации, нести людям правду, объясняя истинное положение дел.
Бандера
1551 дн. тому
Повір я знаю що це таке тортури я знаю що росіяни це тварини і їх потрібно нищити ,як що вони приходять до тебе зі зброєю то треба російських окупантів вбивати !!!Їм потрібно відімстити, а це можна зробити не дати Росії виграти цю гібрідну війну ,тож треба боротися і мстити ворогам за те що вони хочуть знищити українців та Україну !!!Україна переможе в це потрібно вірити і не здаватися !!!
вв
1551 дн. тому
украинский разведчик - народный мэр Горловки: http://pauluskp.com/news/eca5c0d37
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду