Сущенко у ролику від МЗС закликав продовжувати тиск на владу Росії

Сущенко у ролику від МЗС закликав продовжувати тиск на владу Росії

6 Січня 2020
1347

Сущенко у ролику від МЗС закликав продовжувати тиск на владу Росії

1347
МЗС нагадало у фейсбуці про політв’язнів Кремля, які зустрінуть Різдво за гратами. До посту додане відео з тими, хто зміг повернутися до України.
Сущенко у ролику від МЗС закликав продовжувати тиск на владу Росії
Сущенко у ролику від МЗС закликав продовжувати тиск на владу Росії

У пості Міністерство закордонних справ України зазначає, що досі майже сто українців нелегально утримуються Росією та зустрінуть Різдво у в’язниці.

«Деякі українські політв’язні були звільнені та повернуті додому до своїх родин та друзів, але вони не могли бачити коханих роками та «відзначили» багато свят у в'язницях», — пише МЗС.

До посту додане відео англійською, у якому про умови свого перебування у російських в’язницях та плани на свята розповіли ті, хто зміг повернутися в Україну. Серед колишніх політичних в’язнів Кремля у ролику є журналіст Роман Сущенко, активіст Артур Панов, громадський діяч Микола Карпюк, пенсіонер Олексій Сизонович, активіст Володимир Балух.

Володимир Балух та Олексій Сизонович сказали, що, на жаль, не зможуть зустріти Різдво з рідними, тому що вони зараз перебувають в тимчасово окупованих Криму та Луганську.

«Дорогі друзі України, я закликаю вас продовжувати тиск на російську владу, щоб звільнити українських громадян. Подивіться на мене, як повернувся до своєї сім’ї завдяки зусиллям українського президента та вашій підтримці, солідарності та єдності», — сказав Роман Сущенко.

Раніше «Детектор медіа» писав, що звільнений журналіст Станіслав Асєєв 2 січня 2020 року зняв банер «free Aseyev» з балкона редакції «Українського тижня».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1347
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду