Сенцов про обмін полоненими: Цей крок позбавляє нас головного – справедливості

Сенцов про обмін полоненими: Цей крок позбавляє нас головного – справедливості

29 Грудня 2019
2737

Сенцов про обмін полоненими: Цей крок позбавляє нас головного – справедливості

2737
Український режисер та колишній політв'язень Олег Сенцов вважає, що Укрраїна «повинна повертати своїх героїв, але не ціною паплюження цінностей, за які ці герої билися».
Сенцов про обмін полоненими: Цей крок позбавляє нас головного – справедливості
Сенцов про обмін полоненими: Цей крок позбавляє нас головного – справедливості

Про це він написав у Facebook.

«Сьогодні, якщо нічого не зірветься, станеться обмін. Не всі хлопці будуть звільнені навіть з ОРДЛО - хтось залишиться у руках бойовиків. Кримські татари та інші наші політв’язні і надалі будуть сидіти у російських в’язницях. Невинні. За це Україна віддасть справжніх вбивць: російських найманців, харківських терористів та п’ятьох беркутовців. І справа не тільки в тому, що в нас майже не залишається цього "чоловічого обмінного фонду" (дуже цинічний та практичний вираз) і для нового повернення своїх заручників, український уряд буде вимушений надалі торгувати інтересами країни з ворогом. А в тому, що цей крок лишає (позбавляє. - ДМ) нас головного – справедливості», - вважає Олег Сенцов.

Режисер нагадав, що за справедливість українці боролися на Майдані та продовжують боротися проти окупанта на Донбасі.

«Хтось поклав свої голови, хтось сидить в окопі, хтось – у в’язниці. Я дуже радий за цих хлопців та їх родини, які сьогодні мають зустрітися. Країна повинна повертати своїх героїв, але не ціною паплюження цінностей, за які ці герої билися. Бо вони не скажуть спасибі за те, що справа розстрілу людей на Майдані не була закінчена хоча б вироком винним. Що майже через шість років ми почали повертатися у ту точку, з якої все почалося. Що те, за що боролися українці, йде прахом», - додав він.

Нагадаємо, 29 грудня на Донбасі на пункті пропуску Майорське вібувається обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками «Л/ДНР». Українським ЗМІ відмовили в акредитації для висвітлення цієї події.

Як відомо, українська сторона планує передати бойовикам колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2737
Читайте також
30.12.2019 18:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 594
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду