Апеляційний суд ухвалив рішення на користь Юрія Бутусова у справі проти бізнесмена Петровського

Апеляційний суд ухвалив рішення на користь Юрія Бутусова у справі проти бізнесмена Петровського

7 Грудня 2019
3035

Апеляційний суд ухвалив рішення на користь Юрія Бутусова у справі проти бізнесмена Петровського

3035
Колегія суддів Дніпровського апеляційного суду відмовила бізнесмену Олександру Петровському в задоволенні позову до головного редактора «Цензор.нет» Юрія Бутусова про захист честі, гідності та ділової репутації.
Апеляційний суд ухвалив рішення на користь Юрія Бутусова у справі проти бізнесмена Петровського
Апеляційний суд ухвалив рішення на користь Юрія Бутусова у справі проти бізнесмена Петровського

Про відповідне рішення повідомляється на сайті юридичної компанії «Сенс Україна», пише «Цензор.нет».

«Колегія суддів Дніпровського апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу пана Бутусова, скасувавши рішення Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська від 13 серпня 2018 року і повністю відмовила в позові пану Петровському щодо захисту честі, гідності та ділової репутації», - сказано в повідомленні.

Так, бізнесмен Олександр Петровський просив визнати такими, що не відповідають дійсності і принижують його ділову репутацію, відомості про те, що він відомий у кримінальних колах як «Нарік», «керівник організованого злочинного угруповання», «кримінальний авторитет». Він також хотів стягнути з Юрія Бутусова та інших осіб 50 тис. грн відшкодування моральної шкоди та зобов'язати його опублікувати спростування.

Захисники Бутусова наполягали, що всі судження, через які було подано позов, є оціночними, доказати або спростувати їх неможливо, а переслідування за такі висловлювання порушує принцип свободи слова. Крім того, бізнесмен Петровський є публічною фігурою, а межа допустимої критики щодо таких осіб ширша, ніж стосовно інших людей.

Нагадаємо, дніпровський бізнесмен Олександр Петровський подав до суду на інтернет-видання «Цензор.нет», його головреда Юрія Бутусова та ще двох осіб через «висвітлення його особи в негативному світлі» і «твердження про його причетність до кримінального світу». 

Йдеться про публікацію на порталі «Цензор.нет» «Глава ФФУ, нардеп від БПП Павелко притягнув своєму свату, кримінальному авторитету Наріку, Кубок європейських чемпіонів, - Сініцин. ФОТОфакт», пост пана Бутусова у Facebook «"Нарик" - главный меценат Днепра» та репост цього допису двома жінками. 

13 серпня 2018 року Дніпровський Жовтневий райсуд частково задовольнив позов Петровського та зобов’язав Бутусова, видання та ще двох відповідачів виплатити по 2 тис. грн і опублікувати спростування.

У коментарі «Детектору медіа» пан Бутусов повідомив, що оскаржуватиме рішення суду. За його словами, ані редакцію, ані його особисто про судовий процес ніхто не повідомляв.

У квітні 2019 стало відомо, що Бутусов подав апеляцію на рішення Бабушкінського районного суду Дніпра, який постановив стягнути з нього 357 тис 408 гривень моральної шкоди через пост у Facebook.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3035
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду