Із в’язниці вийшов Борис Герман, засуджений за організацію «вбивства» журналіста Бабченка

Із в’язниці вийшов Борис Герман, засуджений за організацію «вбивства» журналіста Бабченка

22 Листопада 2019
3089
22 Листопада 2019
16:36

Із в’язниці вийшов Борис Герман, засуджений за організацію «вбивства» журналіста Бабченка

3089
Борис Герман повідомив, що найближчим часом планує дати пресконференцію для журналістів, якщо адвокати дозволять це зробити.
Із в’язниці вийшов Борис Герман, засуджений за організацію «вбивства» журналіста Бабченка
Із в’язниці вийшов Борис Герман, засуджений за організацію «вбивства» журналіста Бабченка

Бориса Германа, засуджений до 4,5 років позбавлення волі за організацію замаху на журналіста Аркадія Бабченка, вийшов із колонії в Житомирі. Про це 22 листопада повідомляє ТСН.

Він після виходу з в’язниці тривалий час чекав автомобіль, який мав забрати його додому. Борис Герман розповів, що сидів у камері з ще сімома ув’язненими, а з собою мав пакет із ліками.

Як писав ДМ, 13 листопада 2019 року Київський апеляційний суд звільнив Борис Германа від подальшого відбування покарання через стан здоров'я. Прокуратура була проти звільнення, проте в прокуратурі не знали, чи будуть оскаржувати рішення суду.

Нагадаємо, 29 травня 2018 року стало відомо, що журналіста Аркадія Бабченка начебто застрелили. 30 травня на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів, що Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією СБУ.

31 травня до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання щодо арешту Бориса Германа, якого Служба безпеки України підозрювала в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка. Згодом Шевченківський районний суд міста Києва арештував Германа на два місяці без права внесення застави.

Пізніше волонтер та учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк заявив, що начебто саме він був «виконавцем вбивства» Аркадія Бабченка. СБУ та прокуратура підтвердили цю інформацію. 

Борис Герман у суді також повідомив, що дійсно замовив вбивство Бабченка Цимбалюку, проте це нібито була лише імітація замовлення. Також Герман на суді назвав ім'я ймовірного замовника з РФ - В'ячеслава Пивоварника, який народився та виріс в Україні, але деякий час тому виїхав до РФ і нібито працює в «особистому фонді» президента РФ Володимира Путіна.

30 серпня 2018 київського бізнесмена Бориса Германа, обвинуваченого в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка, засудили до 4,5 років позбавлення волі після того, як він визнав свою провину і пішов на угоду зі слідством.

Борис Герман просив звільнити його достроково через начебто тяжку хворобу ще у березні 2019 року. У серпні Ірпінський міський суд не задовольнив клопотання про дострокове звільнення Германа.

Фото: ТСН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3089
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
1608 дн. тому
Злочинець виходить на свободу, а його жертва полишає країну. Щось в країні змінилося, чи не так, панове журналісти?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду