В окупованому Криму п'ять діб у карцері тримали громадського журналіста

В окупованому Криму п'ять діб у карцері тримали громадського журналіста

23 Жовтня 2019
1291

В окупованому Криму п'ять діб у карцері тримали громадського журналіста

1291
У окупованому Криму протягом п’яти діб у карцері сімферопольського СІЗО №1 окупанти утримували громадського журналіста, фігуранта другої Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Османа Аріфмеметова.
В окупованому Криму п'ять діб у карцері тримали громадського журналіста
В окупованому Криму п'ять діб у карцері тримали громадського журналіста

Про це розповів адвокат Олексій Ладін, передає «Крим.Реалії».

За його словами, Османа Аріфмеметов пробув у карцері з 12 по 17 жовтня.

«На Османа склали три рапорти: за особисті записи, які знайшли під час обшуку камери, за міжкамерні розмови, які нібито він вів з іншими ув'язненими і за те, що не захотів знімати штани під час обшуку після того як його доставили з управління ФСБ, де проводилися слідчі дії, назад в СІЗО. Все це стало підставою, щоб відправити його на п'ять діб в карцер», – розповів адвокат.

У зв'язку із цим захист пан Аріфмеметова готує адміністративний позов на адресу СІЗО.

«На даний момент готуємо позов до СІЗО про визнання стягнень з Османа Аріфмеметова незаконними. Важливо розуміти, що ці стягнення спрямовані на створення негативної характеристики, способу злісного порушника режиму щодо мого підзахисного. Надалі це може погіршити його стан, тому дії співробітників СІЗО ми будемо оскаржувати», – додав Олексій Ладін.

Нагадаємо, працівники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії 27 березня провели в окупованому Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність». Загалом було затримано 24 активістів.

Обвинуваченими у цій справі проходять 25 кримських татар, 23 з яких вивезли в СІЗО Ростова-на-Дону, Таганрога і Шахти, а одного тримають у СІЗО Сімферополя.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії та в окупованому нею в 2014 році Криму. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» у 2003 році, включивши до списку об'єднань, названих «терористичними».

5 жовтня адвокат Олексій Ладін повідомив, що Османа Аріфмеметова планують помістити в карцер на 5 діб.

Фото: ctrcenter.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1291
Читайте також
20.09.2019 11:13
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 890
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду