До 3 листопада – прийом робіт на другий конкурс журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка

21 Жовтня 2019
1572

До 3 листопада – прийом робіт на другий конкурс журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка

1572
Організаційний комітет конкурсу журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка оголосив про відбір робіт до участі в другому конкурсі.
До 3 листопада – прийом робіт на другий конкурс журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка

Номінації конкурсу:

  • Найкраще розслідування в Інтернет-ЗМІ/у друкованому ЗМІ;
  • Найкраще відеорозслідування;
  • Розслідування громадськими активістами, блогерами;
  • Спеціальний приз від оргкомітету.

У всіх номінаціях відзначатимуть переможців серед журналістів всеукраїнського та, окремо, регіонального рівня.

Переможці отримають дипломи, а також грошовий приз у розмірі 6000 гривень.

Висунення номінантів відбувається:

  • самостійно журналістами;
  • колективно (від редакцій або видавництв) чи від імені третьої особи (фізична особа, громадська організація тощо).

На конкурс приймаються роботи, які були опубліковані з 1 січня 2018 по 3 листопада 2019 року.

Подати заявку на участь у конкурсі можна за посиланням.

Строки проведення конкурсу: прийом робіт – з 18 жовтня по 3 листопада 2019 року. Оцінювання робіт членами експертної ради – з 4 листопада по 11 листопада 2019р. Нагородження переможців – 21 листопада, на річницю Революції гідності.

Довідково:

Премія імені Василя Сергієнка – громадська ініціатива журналістів та громадських діячів, активістів Революції Гідності, що має на меті належне вшанування пам’яті героя Небесної сотні, журналіста та поета Василя Сергієнка, якого було жорстоко вбито за його журналістську та громадську діяльність під час Революції Гідності.

Ініціатива ставить на меті підтримку талановитих та сміливих регіональних журналістів-розслідувачів, популяризацію громадської активності та розслідування корупційних діянь місцевих «еліт».

Ініціатори премії вбачають у конкурсі додатковий інструмент захисту журналістів, особливо регіональних, яким продовжують погрожувати, на яких тиснуть та залякують. Конкурс надасть працівникам ЗМІ стимул продовжувати боротьбу з безкарністю та беззаконням місцевих «князьків» та допоможе убезпечити їхнє життя та здоров’я.

Справа Василя Сергієнка повинна стати лакмусовим папірцем перед новою владою та новим очільником Генпрокуратури, адже попри очевидну доказову базу, попри численні журналістські розслідування, правоохоронці досі не вийшли на слід замовника вбивства героя Небесної сотні Василя Сергієнка, а суди протягом останнього року відпустили ймовірних виконавців вбивства. Нова влада повинна прозвітувати про хід розслідування напередодні 6 річниці Революції гідності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1572
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду