Роман Сущенко планує позиватись до Росії в ЄСПЛ

Роман Сущенко планує позиватись до Росії в ЄСПЛ

17 Жовтня 2019
1309

Роман Сущенко планує позиватись до Росії в ЄСПЛ

1309
Звільнений з російського ув'язнення журналіст Роман Сущенко повідомив, що подаватиме позов на РФ до Європейський суд з прав людини.
Роман Сущенко планує позиватись до Росії в ЄСПЛ
Роман Сущенко планує позиватись до Росії в ЄСПЛ

Про це він заявив під час зустрічі в Інституті журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка, передає «Укрінформ».

«Ми з моїм адвокатом говорили про це... Ми збираємося звернутися з відповідним позовом до Європейського суду з прав людини», – сказав журналіст.

Нагадаємо, власного кореспондента ІА «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних норм затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму; 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним». Сущенка етапували в колонію № 11 у Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, с. Утробіно). У серпні 2019-го стало відомо, що він підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні.

7 вересня 2019 року між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов та журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину. Україна, своєю чергою, видала Росії 35 осіб, серед яких керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого підозрювали в державній зраді.

9 вересня Марк Фейгін повідомив, що Роману Сущенку на 20 років заборонили в'їзд на територію Росії.

11 вересня журналіст зняв плакат #ВолюСущенку з будівлі «Укрінформу». Того ж дня під час пресконференції він повідомив, що буде працювати журналістом та планує займатися публічною діяльністю в темі українських політв’язнів. Журналіст також зазначив, що хоче створити структуру, яка б опікувалася політв’язнями та їх родинами. Він додав, що має ідею провести благодійний аукціон, на якому виставить свої малюнки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1309
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду