Було п'ять домовленостей про обмін ув'язненими, які зірвала Росія - Сущенко

Було п'ять домовленостей про обмін ув'язненими, які зірвала Росія - Сущенко

13 Жовтня 2019
1380

Було п'ять домовленостей про обмін ув'язненими, які зірвала Росія - Сущенко

1380
До того, як 7 вересня Україна та Росія обмінялись ув'язненими громадянами у форматі «35 на 35», було ще кілька домовленостей про обмін, які зірвалися через дії російської сторони.
Було п'ять домовленостей про обмін ув'язненими, які зірвала Росія - Сущенко
Було п'ять домовленостей про обмін ув'язненими, які зірвала Росія - Сущенко

Про це розповів звільнений з російського ув'язнення журналіст «Укрінформу» Роман Сущенко в інтерв’ю UATV.

«Наскільки я знаю з різних джерел, було 5 домовленостей про те, щоб повернути нас на батьківщину, і всі вони не відбулися з причин тої сторони», – сказав журналіст.

Роман Сущенко поділився думкою, чому обмін між Україною та Росією відбувся саме у вересні.

«Я вважаю, що російські еліти на чолі з лідером частини суспільства прийшли до певного погодження, включили план B, або C, або D, оскільки план A провалився – Україна не стала на коліна, не здається, бореться далі за свою незалежність, територіальну цілісність. Тому зараз ми стаємо свідками нових методик цієї диявольської машини, хворих сатанинських імперських фантомів. Безумовно, що це відбувається у винахідливих формах», – вважає колишній політв’язень.

Нагадаємо, власного кореспондента ІА «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних норм затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму; 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним». Сущенка етапували в колонію № 11 у Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, с. Утробіно). У серпні 2019-го стало відомо, що він підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні.

7 вересня 2019-го між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян, а також 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

9 вересня Марк Фейгін повідомив, що Роману Сущенку на 20 років заборонили в'їзд на територію Росії.

11 вересня журналіст зняв плакат #ВолюСущенку з будівлі «Укрінформу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1380
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду