Названо лауреатів премії за свободу преси «Репортерів без кордонів»

Названо лауреатів премії за свободу преси «Репортерів без кордонів»

13 Вересня 2019
1082
13 Вересня 2019
12:35

Названо лауреатів премії за свободу преси «Репортерів без кордонів»

1082
У Берліні 12 вересня відбулася урочиста церемонія вручення премії міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» за свободу преси. Лауреатами премії стали журналістка із Саудівської Аравії Еман аль-Нафджан, журналістка з Мальти Керолайн Маскат та журналістка з В'єтнаму Фам Доан Транг.
Названо лауреатів премії за свободу преси «Репортерів без кордонів»
Названо лауреатів премії за свободу преси «Репортерів без кордонів»

Про це повідомляється на сайті RSF.

Церемонія вперше відбулася в Берліні в зв’язку із тим, що німецька секція RSF відзначає 25-ту річницю.

Еман аль-Нафджан отримала премію за відвагу. Вона засновниця веб-сайту SaudiWoman.me та авторка багатьох статей у міжнародних ЗМІ, включаючи The Guardian та The New York Times. Журналістка також очолила в Саудівській Аравії кампанію жінок за право водіння та проти репресивної системи чоловічої опіки.  

В'єтнамська журналістка Фам Доан Транг отримала премію за вплив, яку присуджують журналістам, чия робота призвела до поліпшень свободи, незалежності та плюралізму ЗМІ. Вона є засновницею інтернет-журналу Luât Khoa, який спеціалізується на наданні інформації про правові проблеми, і вона редагує інше в'єтнамське видання, яке також допомагає громадянам В'єтнаму відстоювати свої права та протистояти Комуністичній партії.

Керолайн Маскат отримала премію за незалежність. Її нагородили за протистояння фінансовому, політичному, економічному та релігійному тиску. Після вбивства мальтійської журналістки Дафни Каруани Галісії, вона допомогла створити незалежний розслідувальний веб-сайт The Shift News, який займався боротьбою з корупцією та захистом свободи преси на Мальті. Зокрема, вона викрила багато випадків корупції, що стосуються місцевих політиків.

Премія існує з 1992 року і вручається особливо сміливим та незалежним журналістам за роботу, яка має чималий вплив на розвиток суспільства.

Нагадаємо, Bihus.info було номіновано на премію «Репортерів без кордонів» в категорії «Вплив». 

Фото: RSF

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1082
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду