CPJ закликав українську владу негайно розслідувати напад на блогера Ігоря Стаха

CPJ закликав українську владу негайно розслідувати напад на блогера Ігоря Стаха

2 Вересня 2019
1641

CPJ закликав українську владу негайно розслідувати напад на блогера Ігоря Стаха

1641
Комітет захисту журналістів (CPJ) 30 серпня закликав українську владу негайно розслідувати напад на блогера Ігоря Стаха.
CPJ закликав українську владу негайно розслідувати напад на блогера Ігоря Стаха
CPJ закликав українську владу негайно розслідувати напад на блогера Ігоря Стаха

Про це повідомляє пресслужба Комітету.

У Чернігові в ніч на 30 серпня двоє невідомих побили Ігоря Стаха біля його будинку, а потім втекли з місця події. Блогера привезли до місцевої лікарні, де йому наклали шви на підборіддя та діагностували струс мозку.

«Поліція Чернігова повинна провести ретельне розслідування нападу на Ігоря Стаха та притягнути винних до відповідальності», – сказав координатор програми CPJ в Європі та Центральній Азії Гульноза Саїд.

Він підкреслив, що такі напади на журналістів є неприйнятними, і влада повинна забезпечити захист журналістів і можливість виконувати свою роботу без страху.

Ігор Стах повідомив CPJ, що отримував погрози від місцевих чиновників за матеріали про їх причетність до корупційної діяльності.

Комітет захисту журналістів надіслав електронний лист до Чернігівського відділу поліції, але не отримав відповіді.

Нагадаємо, у Вінниці 30 серпня невідомі побили головного редактора місцевого інтернет-видання «Вежа» Андрія Качора. Він пов’язує напад із прихильниками блогера Анатолія Шарія. Поліція Вінницької області повідомила, що вже встановила особу нападника і зареєструвала кримінальне провадження. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

Слідство Вінницького відділу поліції 12 липня відкрило кримінальне провадження за фактом погроз на адресу головного редактора вінницького інтернет-видання «Вежа» Андрія Качора. Андрій Качор на сайті «Вежі» 11 липня написав, що отримує погрози від прихильників блогера Анатолія Шарія. За його словами, після публікації від 8 липня про спалення невідомими агітаційних матеріалів партії Анатолія Шарія, блогер записав 15-хвилинне відео, у якому «погрожував родині (головреда видання «Вежа», – ДМ) та ображає навіть дитину». Після цього відео, за словами журналіста, прихильники Анатолія Шарія почали блокувати його сторінку в Facebook і надсилати йому повідомлення з погрозами. Крім того, за інформацією журналіста, прихильники блогера планували атаки на його помешкання та офіс його дружини, а також – фізичний напад на нього й «виловлювати по одному журналістів "Вежі"».

Фото: Ігор Стах / CPJ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1641
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду