Правоохоронці оголосили підозру кримській судді, яка винесла вирок Миколі Семені

Правоохоронці оголосили підозру кримській судді, яка винесла вирок Миколі Семені

31 Липня 2019
2200

Правоохоронці оголосили підозру кримській судді, яка винесла вирок Миколі Семені

2200
СеменіПрокуратура та слідчі Нацполіції Криму повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни судді незаконно створеного «Залізничного районного суду Сімферополя», яка винесла вирок українському журналісту Миколі Семені.
Правоохоронці оголосили підозру кримській судді, яка винесла вирок Миколі Семені
Правоохоронці оголосили підозру кримській судді, яка винесла вирок Миколі Семені

Про це повідомляється на сайті прокуратури АР Крим

«Вказана суддя, реалізуючи політику держави-окупанта спрямовану на переслідування проукраїнськи налаштованого населення в Криму, протягом лютого-вересня 2017 року, в порушення норм Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, здійснювала розгляд кримінальної справи відносно українського журналіста, незаконно застосовуючи кримінальне та кримінально-процесуальне законодавство Російської Федерації на території окупованого півострова Крим», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі також зауважили, що суддя позбавила журналіста права на справедливий судовий процес, заборонивши його допит у судовому засіданні та проігнорувавши надані ним докази, що спростовували висунуте обвинувачення.

За результатами розгляду зазначеної кримінальної справи, 22 вересня 2017 року суддею незаконно винесено вирок та визнано українського журналіста винним у вчиненні кримінального правопорушення.

Нагадаємо, що у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени через статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Сам журналіст стверджував, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

Згодом суд пом’якшив вирок журналісту в частині додаткового покарання – зменшив строк заборони займатися публічною діяльністю з трьох років до двох.

2 жовтня 2018 року стало відомо, що Миколі Семені не дозволили виїхати з анексованого Криму для проходження лікування в кардіологічній клініці Києва. Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до ОБСЄ та уповноваженого в РФ з прав людини з проханням посприяти виїзду кримського журналіста на лікування до Києва. У ніч з 12 на 13 листопада пану Семені зробили операцію у Криму.

Міністерство інформаційної політики та Міністерство закордонних справ України запропонували кандидатури українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени на премію ЮНЕСКО/Гільєрмо Кано.

Фото: Радіо Свобода 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2200
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду