CPJ закликав Зеленського зробити пріоритетною свободу преси

CPJ закликав Зеленського зробити пріоритетною свободу преси

18 Червня 2019
1751

CPJ закликав Зеленського зробити пріоритетною свободу преси

1751
Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав Президента України Володимира Зеленського зробити пріоритетною свободу преси в Україні.
CPJ закликав Зеленського зробити пріоритетною свободу преси
CPJ закликав Зеленського зробити пріоритетною свободу преси

Про це йдеться в зверненні, за підписом виконавчого директора організації Джоеля Саймона.

«Ми закликаємо зробити пріоритетною і сприяти свободі преси. Останніми роками низка українських журналістів зіткнулися з репресіями за свою діяльність, що свідчить про погіршення свободи преси в країні», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, у CPJ заявили, що після вбивства журналіста Павла Шеремета (20 липня 2016 року) неодноразово закликали українську владу провести ретельне і незалежне розслідування, притягнути винних, у тому числі організаторів, до відповідальності.

У Комітеті також висловили стурбованість та попросили Володимира Зеленського сприяти звільненню журналіста Станіслава Асєєва, якого бойовики вже понад два роки утримують у полоні. У зверненні наголошується, що організація продовжує працювати над звільненням Романа Сущенка, який перебуває в російській в'язниці з вересня 2016 року, та закликає президента України докласти зусиль для забезпечення його свободи.

Крім того, Комітет захисту журналістів вимагає негайно звільнити керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді.

Нагадаємо, у травні Конгрес Європейської федерації журналістів схвалив спеціальну заяву щодо солідарності із українськими журналістами, які зазнали фізичних атак, а також – закликав українську владу розслідувати ці напади.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1751
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
громадянин
1772 дн. тому
Свободу ЯКОЇ преси закликають забезпечити Україні? Преси медведчуків-путіних, піховшеків, гонорейських, мурлаєвих, рабіновичів....?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду