Напад на Макарюка: поліція встановила, що нападників було «більше двох», підозрюваних немає

Напад на Макарюка: поліція встановила, що нападників було «більше двох», підозрюваних немає

10 Червня 2019
1489

Напад на Макарюка: поліція встановила, що нападників було «більше двох», підозрюваних немає

1489
Поліція вивчає записи з камер відеонагляду ринку «Барабашово», де 7 червня побили оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка. Підозрюваних в рамках розслідування наразі немає.
Напад на Макарюка: поліція встановила, що нападників було «більше двох», підозрюваних немає
Напад на Макарюка: поліція встановила, що нападників було «більше двох», підозрюваних немає

Про це на брифінгу 10 червня розповів начальник Слідчого управління Нацполіції у Харківській області Сергій Чиж, пише «МедіаПорт».

За його словами, три кримінальних провадження, відкриті за фактом побиття телеоператора, об'єднали в одне.

«З перших днів розслідування були вилучені відеокамери, які знаходилися на місці події. Ми вже бачимо, як і хто штовхає потерпілого Макарюка Вадима Миколайовича. На даний час встановлено два нападники, які вчиняли активні дії стосовно журналіста. Ми аналізуємо відео, відео не в повній мірі захватило всю картинку, але ми аналізуємо, працюємо», - сказав Чиж.

За його словами, через стан здоров'я з потерпілим заборонено проводити будь-які слідчі дії.

«Ми робимо всі слідчі дії, які не пов’язані із потерпілим: збираємо відео, ряд експертиз, допитуємо свідків. Щойно до нас надійде інформація від лікаря, що з Вадимом Миколайовичем можна буде проводити слідчі дії, ми негайно проведемо з ним слідчі дії, покажемо ряд фото, відео, щоб, можливо, можна було б провести впізнання, визнати його потерпілими, ознайомити його з правами, після чого приймати рішення стосовно осіб, які вчинили напад», - сказав начальник Слідчого управління.

Також він не відповів, чи належали нападники до «Національного корпусу»: «Я не хочу давати акцент на даному напрямку».

«Начальник Головного управління Національної поліції і я особисто зробимо все, щоб в короткі строки винні особи були притягнуті до кримінальної відповідальності і їм була винесена підозра», - додав пан Чиж.

На його думку, поліція зробила «все максимально для охорони порядку».

Нагадаємо, 7 червня на території торговельного центру «Барабашово» в Харкові сталася сутичка між представниками підприємців і групами активістів, внаслідок чого постраждав телеоператор Вадим Макарюк. Зараз він перебуває в реанімації.

Відділ комунікації поліції Харківської області повідомляє, що слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Журналісти Харкова вимагають від правоохоронних органів забезпечити ефективне і професійне розслідування побиття оператора.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1489
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тезис
1753 дн. тому
Як це "підозрюваних немає"? Харківська мафія вже обїявила, що це "націоналісти".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду