Суд відхилив клопотання щодо зміни запобіжного заходу блогеру Муравицькому

Суд відхилив клопотання щодо зміни запобіжного заходу блогеру Муравицькому

10 Червня 2019
971

Суд відхилив клопотання щодо зміни запобіжного заходу блогеру Муравицькому

971
Корольовський районний суд Житомира не задовольнив два клопотання про зміну запобіжного заходу Василю Муравицькому, якого звинувачують у державній зраді.
Суд відхилив клопотання щодо зміни запобіжного заходу блогеру Муравицькому
Суд відхилив клопотання щодо зміни запобіжного заходу блогеру Муравицькому

Про це повідомляє «Укрінформ».

Відповідні клопотання подав сам блогер та його захисниця Світлана Новицька.

«Клопотання захисника Новицької про скасування Муравицькому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, та клопотання Муравицького про зміну запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту на домашній арешт у нічний період доби залишити без задоволення. Ухвала оскарженню не підлягає», – йдеться в у повідомленні.

Зазначається, що клопотання прокурора Вадима Левченка щодо заміни Василю Муравицькому запобіжного заходу на тримання під вартою суд розгляне 18 червня. До 20 червня підозрюваний перебуватиме під цілодобовим домашній арештом.

Нагадаємо, блогер Муравицький обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 2 ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»), ч. 2 ст. 161 («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності») та ч. 1 ст. 258-3 («Участь в діяльності терористичної організації») Кримінального кодексу України.

1 серпня 2017 року видання «Житомир.info» повідомило, що у Житомирі проводяться обшуки у помешканні Василя Муравицького, колишнього місцевого блогера.Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йому про підозру в державній зраді. За інформацією СБУ, жиблогер із 2014 року на замовлення керівництва російських державних інформагентств створював публікації.

У вересні 2017 року справу було передано до суду. Наразі справа розглядається в суді. 10 січня суд вкотре продовжив йому цілодобовий домашній арешт на 60 діб.

25 лютого блогеру Муравицькому відмовили у відводі суддів.

У березні Корольовський районний суд міста Житомира продовжив цілодобовий домашній арешт Василя Муравицького до 3 травня 2019 року.

23 квітня Корольовський районний суд міста Житомира на два місяці продовжив запобіжний захід Василя Муравицького. Він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 20 червня 2019 року.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
971
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду