Прем’єр Польщі вирішив подати до суду позов проти газети Wyborcza

Прем’єр Польщі вирішив подати до суду позов проти газети Wyborcza

20 Травня 2019
1155

Прем’єр Польщі вирішив подати до суду позов проти газети Wyborcza

1155
Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький вирішив подати до суду позов проти польської газети Wyborcza через розслідування про купівлю ним земельної ділянки на суму, у п’ять разів нижчу ринкової вартості. На сьогоднішній день видання оцінило землю у 70 мільйонів злотих.
Прем’єр Польщі вирішив подати до суду позов проти газети Wyborcza
Прем’єр Польщі вирішив подати до суду позов проти газети Wyborcza

Про це повідомляє видання Money.pl, передає «Європейська правда».

«Преса має право висвітлювати життя публічних осіб, але у неї є обов’язок робити це ретельно. Gazeta Wyborcza цей обов’язок не виконує. Оскільки текст редактора Гарлуковича порушує репутацію прем’єра і його дружини, вони вирішили передати справу до суду з вимого спростування брехні і маніпуляції», – йдеться в повідомленні уряду Польщі.

Зазначається, що газета Wyborcza оприлюднила розслідування, у якому йдеться, що Матеуш Моравецький у 2002 році (як член правління банку BZ WBK) викупив у церкви земельну ділянку в районі Вроцлава за ціною, значно нижчою за ринкову. Газета вказала, що ділянки немає в майнових деклараціях чиннного прем'єра.  

Крім того, у газеті у відповідь на запит уряду повідомили, що такою була ціна земельних ділянок у районі, де пан Моравецький придбав свою. У польському уряді, своєю чергою, наголосили на необхідності враховувати стан ділянки і кошти, які необхідно було в неї вкласти для приведення в належний стан.

Видання відкидає звинувачення в брехні та маніпуляціях і стверджує, що може надати копії документів, які підтверджують наведені в розслідуванні факти.

Нагадаємо, 14 січня 41-річного поляка, мешканця Познані, затримали співробітники місцевої поліції через напад на мера польського міста Гданськ Павла Адамовича, унаслідок якого він згодом помер. 

Фото: 5 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1155
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду