Генпрокуратура не вручила підозру Борису Ложкіну – адвокати

Генпрокуратура не вручила підозру Борису Ложкіну – адвокати

26 Квітня 2019
1505

Генпрокуратура не вручила підозру Борису Ложкіну – адвокати

1505
Адвокати колишнього голови Адміністрації Президента Бориса Ложкіна 25 квітня приходили до Генеральної прокуратури через виклик бізнесмена на допит та для вручення йому повідомлення про підозру в справі власника «Українського медіа-холдингу» Сергія Курченка. Однак правоохоронці не вручили їм підозру та повідомили про скасування слідчої дії.
Генпрокуратура не вручила підозру Борису Ложкіну – адвокати
Генпрокуратура не вручила підозру Борису Ложкіну – адвокати

Про це повідомляє «Українська правда».

«Попри очевидні порушення порядку виклику нашого клієнта та з метою недопущення подальших маніпуляцій сьогодні ми прибули до прокуратори у визначений час. Однак слідчий повідомив про скасування слідчої дії у зв’язку із відсутністю повноважень», – заявили захисники.

Адвокати бізнесмена уточнили, що нібито вимагали в правоохоронців пояснити статус пана Ложкіна в справі Сергія Курченка та сповістити про направлення йому процесуальних документів.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, своєю чергою, підтвердила, що захисники бізнесмена приходили за викликом, однак будь-яких подробиць у відомстві не повідомили.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура викликала для вручення підозри та допиту колишнього голову Адміністрації Президента Бориса Ложкіна в справі власника «Українського медіа-холдингу» Сергія Курченка, якого підозрюють у масштабних розкраданнях. Борис Ложкін має з’явитися в ГПУ 25 квітня о 17:30.

Прес-секретарка бізнесмена Марія Попова з посиланням на адвокатів повідомила, що Генеральна прокуратура «абсолютно необґрунтовано» викликала на допит та для вручення повідомлення про підозру колишнього голову Адміністрації Президента Бориса Ложкіна в справі власника «Українського медіа-холдингу» Сергія Курченка.

Власник UMH Group Сергій Курченко підозрюється у вчиненні низки злочинів, Генпрокуратурою завершено досудове розслідування та відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення. Крім того, триває розслідування в ході якого здійснюється перевірка причетності інших осіб до вчинення кримінальних правопорушень, які інкримінуються пану Курченку та пов’язаним із ним особам. 

У кінці березня ЗМІ повідомили про висунення підозр 98 особам, серед яких представники оточення Президента Петра Порошенка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1505
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду