Радник Зеленського Данилюк виступав проти зниження податків для кіно – Сюмар

Радник Зеленського Данилюк виступав проти зниження податків для кіно – Сюмар

18 Квітня 2019
2438

Радник Зеленського Данилюк виступав проти зниження податків для кіно – Сюмар

2438
Радник кандидата в президенти Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк виступав проти зниження податків для кіно.
Радник Зеленського Данилюк виступав проти зниження податків для кіно – Сюмар
Радник Зеленського Данилюк виступав проти зниження податків для кіно – Сюмар

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова й інформаційної політики Вікторія Сюмар написала на своїй сторінці в Facebook, комутуючі інтерв’ю Володимира Зеленського для «РБК-Україна».

Раніше пан Зеленський заявив, що йому «як телевізійнику не потрібні державні дотації (на кіно – ДМ), можна було мені просто знизити податок».

«І про "Інноваційні ідеї" про зниження податків для кіно. Як слушно нагадала Олена Кондратюк (секретар Комітету Ради з питань свободи слова – ДМ), найбільшим противником цього кроку був... Олександр Данилюк, той самий, з команди Зе (Зеленського)», – зазначила вона.

Крім того, голова Комітету Ради з питань свободи слова додала, що закон про квоти був розроблений і погоджений з усіма великими українськими телегрупами – «1+1 медіа», StarLightMedia, ТРК «Україна». За її словами, саме компанія «Студія Квартал 95» вносила правки, «аби нівелювати закон».

«Найбільш маразматичні правки, аби нівелювати закон, подавав саме Квартал 95, бо це не єдина студія, що не може виробляти контент українською. Мови не знає. І правки писали люди, явно далекі від законодавчої техніки», – сказала вона.

Як повідомляв «Детектор медіа», кандидат у президенти Володимир Зеленський розповів, що квоти на українську мову на телебачення та радіо залишаться, але вони повинні бути інакше регульовані. За його словами, при зниженні податків для телевізійних медіа на матеріали українською мовою, телевізійники перейшли б на українську мову без закону про квоти.

Нагадаємо, законодавчі норми щодо звучання української мови на радіоканалах впроваджувалися поступово – у три етапи. Таких домовленостей було досягнуто між законодавцями і представниками індустрії після тривалого обговорення. Починаючи із 25% пісень і 50% ведення передач українською мовою у 2016 році, щороку обсяг зростав на 5 відсоткових пунктів. Перехідний період набуття остаточних вимог до обсягу україномовних пісень і ведення програм державною мовою на вітчизняному радіо завершився.

У червні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за результатами моніторингу 26 загальнонаціональних телеканалів дійшла висновків, що всі вони перевиконують квоту передач європейського та українського виробництва, а російський продукт перестав домінувати в ефірі українського ТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2438
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду