Журналістів NewsOne на місце суперечки з «Нашими грошима» викликала охорона Медведчука

Журналістів NewsOne на місце суперечки з «Нашими грошима» викликала охорона Медведчука

21 Березня 2019
2009
21 Березня 2019
17:34

Журналістів NewsOne на місце суперечки з «Нашими грошима» викликала охорона Медведчука

2009
Відеоматеріали, зняті на місці події, в ефір не підуть.
Журналістів NewsOne на місце суперечки з «Нашими грошима» викликала охорона Медведчука
Журналістів NewsOne на місце суперечки з «Нашими грошима» викликала охорона Медведчука

Про це повідомив генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов у відповідь на запитання «Детектора медіа», як знімальна група каналу опинилася в Пущі-Водиці, де співробітники охоронної компанії «Шторм», пов'язаної з Віктором Медведчуком, затримали журналістів проекту «Наші гроші».

«Сигнал отримали від охоронної фірми, позаяк контактували з ними раніше в контексті інформації про підготовку замаху на Віктора Медведчука, яка була у нашому ефірі. Отримали повідомлення про групу осіб, які запускали дрон (який охорона розцінила як технологію, яку могли використати для детонації вибухівки) біля місця проживання політика, а також про те, що відбулося затримання. Інформації про те, що це журналісти у нас не було. Була вірогідність, що це може бути інформація, пов’язана із замахом», - прокоментував він.

На запитання про синхронний приїзд на місце події журналістів каналів NewsOne і «112 Україна» пан Голованов відповів, що канали не узгоджують свої дії та теми сюжетів і є конкурентами на інформаційному полі. Про це раніше «Детектору медіа» сказав і генеральний продюсер каналу «112 Україна» Артем Марчевський

«Про приїзд групи телеканалу "112.Україна" дізналися на місці події. Канали не узгоджують свої дії та теми сюжетів, а конкурують на інформаційному полі», - сказав Василь Голованов.

Щодо закиду журналіста «Наших грошей» Максима Опанасенка у Фейсбуці, де той фактично назвав журналістів каналів NewsOne і «112 Україна» «ручними», генпродюсер зазначив, що «журналіст скористався цією подією для власної реклами та реклами своєї програми».

За його словами, відеоматеріали з місця події в ефір не підуть.

«Оскільки інформація про замах не підтвердилась, а затриманим виявився журналіст, ми не готуємо матеріал на цю тему», - додав пан Голованов.

Нагадаємо, вчора, 20 березня, журналістів проекту «Наши гроші» Марію Землянську, Максима Опанасенка й оператора Кирила Шапаря затримали під час зйомок на території київської місцевості Пуща-Водиця люди, які виявилися співробітниками охоронної фірми «Шторм», пов'язаної з Віктором Медведчуком.

За словами Максима Опанасенка, щонайменше один з представників охоронної фірми був озброєним. Співробітники «Шторму» викликали поліцію та вимагали затримати журналістів, хоча поліцейські не бачили причин для затримання.

На місце події приїхали знімальні групи телеканалів «112 Україна» та NewsOne, нібито, щоб зняти «затримання злочинців». Пан Опанасенко на своїй фейсбук-сторінці назвав журналістів каналів «ручними». 

Журналісти «Наших грошей» планують звернутися до поліції із заявою про перешкоджання професійній журналістській діяльності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2009
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду