«112 Україна» і NewsOne не узгоджують сюжети та є конкурентами – Марчевський

«112 Україна» і NewsOne не узгоджують сюжети та є конкурентами – Марчевський

21 Березня 2019
2127
21 Березня 2019
16:08

«112 Україна» і NewsOne не узгоджують сюжети та є конкурентами – Марчевський

2127
Генеральний продюсер каналу «112 Україна» прокоментував синхронний приїзд знімальних груп каналів «112 Україна» і NewsOne на місце інциденту з охороною Віктора Медведчука та журналістами «Наших грошей».
«112 Україна» і NewsOne не узгоджують сюжети та є конкурентами – Марчевський
«112 Україна» і NewsOne не узгоджують сюжети та є конкурентами – Марчевський

У відповідь за запитання «Детектора медіа», як знімальна група «112 Україна» опинилася в Пущі-Водиці, де співробітники охоронної компанії «Шторм», пов'язаної з Віктором Медведчуком, затримали журналістів проекту «Наші гроші», генеральний продюсер каналу Артем Марчевський зазначив, що журналісти отримали інформацію з джерел у правоохоронних органах.

«Одне з наших джерел у правоохоронних органах повідомило про те, що до будинку Віктора Медведчука було викликано поліцейський наряд. Ми дізналися про те, що в поліцію надійшов дзвінок від охорони і що, можливо, йдеться про напад на приватну власність. З огляду на те, що Шевченківський районний суд Києва зобов'язав ДБР почати досудове розслідування за фактом можливого замаху на Медведчука, ми відразу ж прийняли рішення відправити до його дому знімальну групу», – сказав Марчевський.

Він також зазначив, що синхронний приїзд на місце події журналістів каналів «112 Україна» і NewsOne не є результатом узгодження дій і що телеканали є конкурентами.

«Ніяких координаційних дій між "112 Україна" і NewsOne не відбувається і ніколи не буде відбуватися. Ми - конкуруючі медіа», – прокоментував пан Марчевський.

Також генпродюсер сказав, що не бачить сенсу коментувати допис журналіста «Наших грошей» Максима Опанасенка у Фейсбуці, де той фактично назвав канал «112 Україна» «ручним виданням Медведчука». Артем Марчевський відповів, що це «домисли пана Опанасенка».

«Не бачу сенсу коментувати подібні інформаційні вкидання. Наша група виїхала на конкретну подію зі зрозумілим інформаційним приводом. Все інше – це домисли пана Опанасенко», – сказав він.

Пан Марчевський додав, що відеоматеріал, знятий на місці події, навряд буде використано в ефірі.

«Особисто я цього відео ще не бачив. У нашому вчорашньому ефірі його не було - це рішення редакції. Думаю, що навіть незважаючи на нинішній резонанс, навряд чи ми коли-небудь його використовуємо. Та й як його застосовувати? Виїзд поліцейського наряду за виклоком, що надійшов - щодня в Україні сотні таких подій», – відповів він.

Нагадаємо, вчора, 20 березня, журналистів проекту «Наши гроші» Марію Землянську, Максима Опанасенка й оператора Кирила Шапаря затримали під час зйомок на території київської місцевості Пуща-Водиця люди, які виявилися співробітниками охоронної фірми «Шторм», пов'язаної з Віктором Медведчуком.

За словами Максима Опанасенка, щонайменше один з представників охоронної фірми був озброєним. Співробітники «Шторму» викликали поліцію та вимагали затримати журналістів, хоча поліцейські не бачили причин для затримання.

На місце події приїхали знімальні групи телеканалів «112 Україна» та NewsOne, нібито, щоб зняти «затримання злочинців». Пан Опанасенко на своїй фейсбук-сторінці назвав журналістів каналів «ручними». 

Журналісти «Наших грошей» планують звернутися до поліції із заявою про перешкоджання професійній журналістській діяльності.

«Детектор медіа» надіслав запит до каналу NewsOne з проханням прокоментувати ситуацію та чекає на відповідь.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2127
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду