На розгляд апеляції «Нового времени» прийдуть спостерігачі ОБСЄ – журналіст Іван Верстюк

На розгляд апеляції «Нового времени» прийдуть спостерігачі ОБСЄ – журналіст Іван Верстюк

22 Лютого 2019
2618

На розгляд апеляції «Нового времени» прийдуть спостерігачі ОБСЄ – журналіст Іван Верстюк

2618
27 лютого о 10:45 в Апеляційному суді міста Києва має відбутися розгляд скарги видання «Новое время» на рішення Печерського районного суду Києва про доступ до внутрішніх документів видання та листів журналіста Івана Верстюка Генеральною прокуратурою України
На розгляд апеляції «Нового времени» прийдуть спостерігачі ОБСЄ – журналіст Іван Верстюк
На розгляд апеляції «Нового времени» прийдуть спостерігачі ОБСЄ – журналіст Іван Верстюк

Про це «Детектору медіа» повідомив журналіст видання «Новое время» Іван Верстюк.

За його словами, перше засідання апеляційної інстанції відбулося 21 лютого, однак суд не заслуховував скаргу видання по суті, тому що ще не отримав усіх документів із Печерського райсуду. Він повідомив, що на наступному засіданні, яке призначене на 27 лютого, будуть присутні представники ОБСЄ. Журналіст сподівається на підтримку колег та громадських діячів. 

«Звичайно, я буду дуже вдячний, якщо журналісти, громадські активісти приєднаються до засідання. Тому що публічність – це фактично єдиний інструмент, який зараз в мене є для захисту моїх прав як журналіста і прав видання "Новое время" на те, щоб адекватно висвітлювати ситуацію в країні. Я знаю, що на цьому засіданні будуть присутні спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які приділяють дуже велику увагу цій справі», – сказав він.

Журналіст вважає, що розгляд справи «Нового времени» може затягнутися.

«У мене немає очікувань, що справа швидко закінчиться. Тим більше, на мою користь. Я чекаю, що це буде складна, тривала тяганина, тому що ми чули заяву генерального прокурора України Юрія Луценка, який, не зважаючи ні на що, заявляє, що прокуратура робить правильно, що їй треба розслідувати справу», – додав він.

Журналіста в суді представляють двоє адвокатів – Ольга Демідова та Людмила Опришко.

Нагадаємо, 4 лютого суддя Печерського райсуду Києва Володимир Карабань, який також розглядає справу про доступ до телефону журналістки «Новое время» Крістіни Бердинських, окремою постановою надав Генеральній прокуратурі України доступ до внутрішніх документів редакції «Новое время» і до всіх матеріалів, які надсилав на емейл-адреси видання його журналіст Іван Верстюк.

Речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко пояснив, що дозвіл надано через «розголошення матеріалів слідства» виданням у матеріалі журналіста. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що «слідство інколи потребує даних, які публікують журналісти», але «ні про які наслідки для журналістів або видань не йдеться взагалі».

Свою позицію щодо ситуації висловили члени Медіаруху «Журналісти за усвідомлений вибір» , представник ОБСЄ з питань свободи преси Арлем Дезір«Ініціатива 34»Посольство США в УкраїніКомітет захисту журналістів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2618
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду