У Європарламенті наречена Хашоггі закликала ввести санкції проти Ер-Ріяда

У Європарламенті наречена Хашоггі закликала ввести санкції проти Ер-Ріяда

20 Лютого 2019
1386

У Європарламенті наречена Хашоггі закликала ввести санкції проти Ер-Ріяда

1386
Наречена вбитого у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі журналіста Джемаля Хашоггі - Хатідже Ченгіз відвідала Європарламент і закликала ввести санкції проти Ер-Ріяда.
У Європарламенті наречена Хашоггі закликала ввести санкції проти Ер-Ріяда
У Європарламенті наречена Хашоггі закликала ввести санкції проти Ер-Ріяда

Про це пише «Укрінформ» з посиланням на турецьке видання Time Turk.

«Я зараз знаходжуся в Європарламенті не лише як наречена вбитого журналіста. Але й для того, щоб виконати свій людський обов'язок і захистити цінності, які протягом усього життя відстоював Хашоггі в своїй країні та арабському світі загалом», - сказала вона під час прес-конференції з головою підкомітету з прав людини П'єром Антоніо Панзері.

Вона також висловила сподівання на те, що її візит до Брюсселя матиме позитивний вплив на питання запровадження «майбутніх санкцій» щодо Саудівської Аравії.

У свою чергу пан Панзері заявив, що Європарламент рішуче налаштований на з'ясування всіх деталей вбивства Хашоггі.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Пізніше турецька влада заявила, що його там вбили. Згодом Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності, проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію. Міністр закордонних справ країни Адель аль-Джубейр заявив, що Саудівська Аравія не видасть Туреччині своїх громадян.

У січні 2018 року телеканал Al Jazeera оприлюднив відеозапис із камер відеоспостереження, який демонструє, як в резиденцію консула Саудівської Аравії заносять великі пакети, імовірно, з останками журналіста Джамаля Хашоггі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1386
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду