В Єгипет не пустили журналіста The New York Times

В Єгипет не пустили журналіста The New York Times

20 Лютого 2019
1167

В Єгипет не пустили журналіста The New York Times

1167
У вечері 18 лютого у Єгипті після прибуття в аеропорт Каїра співробітники служби безпеки затримали 48-річного кореспондента The New York Times Девіда Кіркпатріка.
В Єгипет не пустили журналіста The New York Times
В Єгипет не пустили журналіста The New York Times

Про це повідомляє «Громадське телебачення» з посиланням на The New York Times.

Видання пише, що за кілька годин після того, як йому офіційно відмовили у в’їзді в країну, у нього конфіскували телефон і тримали без їжі та води протягом семи годин. А вранці 19 лютого його найближчим рейсом відправили назад в Лондон. Влада Єгипту не дала пояснення таки діям, пише The New York Times.

«В останні роки Єгипет ув’язнив десятки журналістів, часто просто заради того, щоб вони не ставили неправильні запитання. У січні телеведучий був засуджений до одного року в’язниці за те, що брав інтерв’ю у гея. Єгипетський фотожурналіст Махмуд Абу Зейд, відомий як Шокан, вже відбув п’ятирічний термін у в’язниці, але його досі не випустили з камери», — йдеться у повідомленні видання.

З 2011 по 2015 рік Кіркпатрік був керівником каїрського бюро The New York Times. Нещодавно він видав книгу про Єгипет «В руки солдат», де розкритикував правління чинного президента. Кіркпатрік писав про події арабської весни 2011 року і про заворушення навколо військового перевороту в 2013 році, які привели до влади нинішнього президента Абдула-Фаттах Ас-Сісі.

Нагадаємо, у квітні 2018 року редактора єгипетського інтернет-видання Masr al-Arabia Аделя Сабрі (Adel Sabry)  заарештували, ймовірно, за передрук NYT.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1167
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду