Помер актор Сергій Юрський

Помер актор Сергій Юрський

9 Лютого 2019
3167

Помер актор Сергій Юрський

3167
8 лютого у Москві на 84-му році життя помер актор Сергій Юрський. У нього зупинилось серце.
Помер актор Сергій Юрський
Помер актор Сергій Юрський

Про смерть Юрського повідомила прес-служба Театру імені Моссовєта. В цьому театрі актор працював з 1978 року.

Як повідомила російським ЗМІ дочка Сергія Юрського, він довго хворів і помер 8 лютого вночі у себе вдома.

Співчуття з приводу смерті актора висловив у Twitter віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко.

«Пішов з життя неймовірний Сергій Юрський... Чесний у творчості, чесний у житті. Великий Актор та невиправний нонконформіст, яких так не багато лишилося у російській культурній еліті. Друг України, який не визнав анексії Криму. Один із  небагатьох... Вічная пам'ять... R.I.P.», - написав він.

Сергій Юрський народився в Ленінграді в 1935 році. Закінчив Ленінградський театральний інститут імені Островського. У 1978 році актор переїхав до Москви та почав працювати в театрі Моссовєта.

У 1974 році Юрський дебютував як режисер, поставивши спектакль «Мольєр» за Булгаковим.

Як зазначає «Бі-бі-сі», Сергій Юрський знявся більш ніж у 80 фільмах і телесеріалах, зокрема, «Республіка ШКІД», «Любов і голуби», «Золоте теля», «Місце зустрічі змінити не можна» . Крім того, він звучував мультфільми та працював як артист дубляжу.

Сергій Юрський неодноразово висловлював свою позицію з суспільно-політичних питань: закликав зупинити війну в Чечні, припинити переслідування режисера Кирила Серебренникова, учасниць Pussy Riot. У 2014 році актор засудив агресію Росії проти України.

«Це жахлива неввічливість, це жахливе порушення не тільки правил пристойності, але і того, що створює певний баланс в світі», - сказав він в інтерв'ю російському виданню «Зеленоград» у березні 2014 року.

Раніше повідомлялось, що пішов із життя український актор театру і кіно, театральний педагог, народний артист України, лауреат Державної премії ім.Тараса Шевченка Микола Рушковський. Йому було 93 роки.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3167
Читайте також
10.01.2019 09:18
«Детектор медіа»
3 887
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду