У Словаччині понад 400 журналістів виступили проти нового закону про ЗМІ

У Словаччині понад 400 журналістів виступили проти нового закону про ЗМІ

7 Лютого 2019
985

У Словаччині понад 400 журналістів виступили проти нового закону про ЗМІ

985
У парламенті Словаччини розглядається новий законопроект щодо ЗМІ. Понад 400 журналістів зробили відкрити звернення до владних структур і закликали політиків не втручатись в їх роботу, не диктувати і не впливати на зміст медіа.
У Словаччині понад 400 журналістів виступили проти нового закону про ЗМІ
У Словаччині понад 400 журналістів виступили проти нового закону про ЗМІ

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Журналісти заявили, що сподівалися на кращий захист журналістів після вбивства Яна Кучака і його нареченої Мартіни Кушнірової, однак, як зазначено в заяві, цього не сталося. Медійники нарікають на те, що політики думають лише про те, як захистити себе.

У заяві зазначається, що політики мають можливість коментувати матеріали ЗМІ, в яких вони фігурують, але вони часто відкидають цей варіант і не відповідають на будь-які запитання: «При цьому у політиків є достатньо можливостей висловлюватись щодо тем, в яких вони виступають. Однак цю можливість вони часто відкидають, а окремим ЗМІ на поставлені запитання взагалі не відповідають», – мовиться далі у зверненні.

Протест словацьких журналістів викликав проект нового закону про ЗМІ, який зараз обговорюється в парламенті Словаччини. В разі ухвалення нового закону його окремі статті дадуть можливість політикам «додатково висловлюватись до кожної публікації, в якій буде про них написано, навіть тоді, коли ми будемо писати правду. Своїми поглядами, які можуть не відповідати фактам, вони хочуть потопити газети», йдеться у зверненні.

Словацькі журналісти закликали політиків відхилити новий закон про ЗМІ. Звернення на захист свободи преси вже підписало понад 400 працівників медіа.

Нагадаємо, тіла Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової знайшли 25 лютого 2018 року в їхньому помешканні неподалік міста Трнава. Їх обох застрелили. Найбільш вірогідним мотивом злочину правоохоронці назвали професійну діяльність Яна Кучака. 27-річний журналіст розслідував корупцію та зв'язки високопосадовців із італійською мафією. Це перший випадок вбивства журналіста в історії Словаччини. Після в цього в країні розпочалася політична криза. Уряд країни пішов у відставку, президент призначив нового прем'єр-міністра. Крім того, пішов у відставку глава поліції Словаччини. Підозрювані були затримані 27 вересня. У поліції підтвердили затримання, утім, не захотіли розголошувати деталі, аби не нашкодити операції. 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
985
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду