ФБР заарештувало американо-іранську телеведучу каналу Press TV

ФБР заарештувало американо-іранську телеведучу каналу Press TV

19 Січня 2019
1373

ФБР заарештувало американо-іранську телеведучу каналу Press TV

1373
Телеведуча була затримана в якості свідка в рамках федерального розслідування.
ФБР заарештувало американо-іранську телеведучу каналу Press TV
ФБР заарештувало американо-іранську телеведучу каналу Press TV

Про це повідомляє «Голос Америки».

Так, окружний суддя США видала ордер на арешт телеведучої іранського новинного каналу Press TV Марзіє Хашемі на вимогу Міністерства юстиції. Її затримали в міжнародному аеропорту міста Сент-Луїс, штат Міссурі.

В ордері на арешт повідомляється, що Хашемі заарештована як ключовий свідок, що їй призначено адвоката і вона «не звинувачується ні в якому злочині». Проте подробиці цієї справи не розкриваються.

Іран вже закликав до негайного звільнення Марзіє Хашемі.

Раніше телеведуча вже двічі постала перед судом, і уряд США очікує її негайного звільнення після того, як вона закінчить давати свідчення перед федеральним журі присяжних, яке розслідує порушення кримінального законодавства США.

У той же час ФБР і Міністерство юстиції США відмовляються від коментарів.

Джерело в федеральному уряді повідомило агентству Reuters, що, ймовірно, журі присяжних розглядає питання про те, чи є Press TV пропагандистським телеканалом, що не зареєструвався в Міністерстві юстиції як «іноземний агент».

Телеканал Press TV повідомив, що Марзіє Хашемі народилася в США, її ім'я при народженні було Мелані Франклін, але вона змінила ім'я після того, як прийняла іслам. За повідомленням агентства INSA, Хашемі отримала іранське громадянство після того, як вийшла заміж за іранця.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1373
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду