Вишинському повідомлено про закінчення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів - прокуратура

Вишинському повідомлено про закінчення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів - прокуратура

14 Січня 2019
1201

Вишинському повідомлено про закінчення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів - прокуратура

1201
Ще у вересні 2018 заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомляв, що відомство завершило розслідування справи підозрюваного в держзраді керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського. Проте тоді цю інформацію спростовував адвокат журналіста, оскільки йому не надали обвинувальний акт та не відкрили для ознайомлення матеріали розслідування.
Вишинському повідомлено про закінчення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів - прокуратура
Вишинському повідомлено про закінчення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів - прокуратура

Про завершення досудового розслідування у справі Вишинського 14 січня повідомила прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.

«У четвер, 10.01.2019, слідчим відділом Головного Управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим (з дислокацією в м. Херсон) за дорученням прокуратури Автономної Республіки Крим повідомлено керівнику "РИА Новости Украина" та його захисникам про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надано доступ до матеріалів досудового розслідування», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, СБУ та прокуратура Криму 15 травня 2018 року затримали в Києві керівника організації «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 109; ч. 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 161; ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, придбання та зберіганні вогнепальної зброї).

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави. Згодом суд неодноразово продовжував термін арешту для нього.

1 червня Вишинський заявив про відомову від українського громадянства. Проте у Державній міграційній службі зазначили, що самої лише заяви недостатньо для виходу з громадянства. Також вихід з громадянства не передбачено в разі, якщо особі повідомлено про підозру.

6 липня Кирилу Вишинському повідомили також про підозру в незаконному зберіганні зброї. 11 липня під час розгляду клопотання про продовження запобіжного заходу Вишинському слідчий заявив, що до кримінальної справи щодо державної зради були долучені матеріали іншого кримінального провадження щодо керівника видання, зокрема щодо зберігання зброї та наркотичних засобів.

19 липня Херсонський міськсуд наклав арешт на квартиру, два автомобілі та майно Вишинського, вилучене під час обшуків.

25 вересня заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що відомство завершило розслідування кримінального провадження проти керівника «РИА Новости Украина». Проте адвокат керівника Кирила Вишинського Андрій Доманський заявив, що ця інформація не відповідає дійсності.

У жовтні 2018-го у прокуратурі АРК заявили, що планують направити обвинувальний акт щодо Вишинського до суду протягом місяця.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1201
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду