Time назвав Людиною року чотирьох журналістів та редакцію The Capital Gazette

Time назвав Людиною року чотирьох журналістів та редакцію The Capital Gazette

11 Грудня 2018
1068

Time назвав Людиною року чотирьох журналістів та редакцію The Capital Gazette

1068
Американський журнал Time назвав чотирьох журналістів, у тому числі вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, та редакцію видання The Capital Gazette Людиною року 2018.
Time назвав Людиною року чотирьох журналістів та редакцію The Capital Gazette
Time назвав Людиною року чотирьох журналістів та редакцію The Capital Gazette

Про це повідомляється на сайті Time.

Журналістів-переможців, яких переслідували або продовжують переслідувати за їхні погляди та пошуки правди, об'єднали загальною назвою The Guardians («вартові», «захисники» або «хранителі»).

«За величезний ризик у розкритті великої правди, за недосконалий, але дуже значущий пошук фактів, за сміливість говорити і говорити голосно захисники – Джамаль Хашоггі, Марія Ресса, Ва Лон і К'я Со Оо, видання Capital Gazette визнаються людиною року», - зазначив головред видання Едвард Фельсенталь.

Також у Time згадали російського журналіста Аркадія Бабченка, який живе та працює в Україні. Навесні 2018 року він брав участь у спецоперації СБУ, під час якої було інсценовано його вбивство.

Як відомо, на редакцію американського видання The Capital Gazette 28 червня 2018 року напав озброєний чоловік - 38-річний Джеррод Уоррен Рамос. Внаслідок стрілянини загинули п'ятеро журналістів. Нападника затримали майже одразу після інциденту. Після затримання він відмовився назвати своє ім'я. Встановити особу нападника поліція змогла завдяки технології розпізнавання обличчя. Джеррод Уоррен Рамос фігурував в одній зі статей газети, через яку звинуватив видання в наклепі в 2012 році. Протягом трьох років він судився з The Capital, але врешті програв суд.

Журналістів Reuters Ва Лон і К'я Со Оо засудили у М'янмі до 7 років ув'язнення за розслідування геноциду рохінджа. Вбивці, яких викрили журналісти, були засуджені до 10 років позбавлення волі.

Журналістка Марія Ресса з Філіппін відома критикою президента Родріго Дутерте і його боротьби з незручними режиму громадянами. Зараз керівництво видання Rappler, де Ресса є головною редакторкою, звинувачується в шахрайстві, журналістці загрожує тюремний термін до 10 років.

Саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі 2 жовтня 2018 року пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька влада заявила, що його там вбили. Пізніше Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Нагадаємо, раніше американський журнал Time опублікував щорічний рейтинг 100 найвпливовіших людей світу з різних сфер життя: від політики до шоу-бізнесу. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду