У Криму суд розглядає справу адвоката Еміля Курбедінова

У Криму суд розглядає справу адвоката Еміля Курбедінова

7 Грудня 2018
828

У Криму суд розглядає справу адвоката Еміля Курбедінова

828
7 грудня у підконтрольному Росії Київському районному суді Сімферополя проходить розгляд справи кримського адвоката Еміля Курбедінова, який є захисником українського журналіста Миколи Семени та одного з українських моряків, затриманого ФСБ в акваторії Азовського моря
У Криму суд розглядає справу адвоката Еміля Курбедінова
У Криму суд розглядає справу адвоката Еміля Курбедінова

Про хід судового засідання з Криму повідомляє на своїй сторінці у Facebook журналіст Антон Науамлюк.

«Київський районний суд Сімферополя продовжує розглядати адміністративну справу адвоката Еміля Курбедінова, якому закидають публікацію символіки забороненої організації (20.3 КоАП РФ) за пости в Facebook 2013 року. За аналогічні пости в ВКонтакте він уже був заарештований на 10 діб в січні 2017 року. Вчора судове засідання тривало близько шести годин, триває досі», – повідомив журналіст.

Згодом на сторінці журналіста у соцмережі з’явився пост, підписаний Курбедіновим. Адвокат повідомляє, що суд відмовив йому в задоволенні декількох клопотань: про ведення судового засідання кримськотатарською мовою, про допит «експерта» Андрія Нікіфорова, яка проводила аналіз його постів у Facebook, про виключення з матеріалів справи його «дослідження», про проведення незалежного «дослідження», про перерву для доставляння протоколу судового засідання по його адміністративній справі 2017 року через Залізничний райсуд.

Адвокат Олексій Ладін звернув увагу на залучення Курбедінова до відповідальності за дії, за якими вже було рішення суду.

«Суть цієї адміністративної справі не в тих репостах, які повиколупували з соцмереж, а в діях спецслужб щодо мене. Давайте не будемо грати в чиїсь кулуарні ігри, на чиїйсь стороні», – звернувся Курбедінов до судді Антона Цикуренка.

Нагадаємо, Курбедінова затримали в Криму 6 грудня за «пропаганду або публічну демонстрацію атрибутики або символіки екстремістських організацій» у Facebook. Йому загрожує адміністративний арешт.

Нагадаємо, 26 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова, коли він їхав на обшук до активіста Сейрана Салієва для надання юридичної допомоги. Пізніше будинку та офісі адвоката пройшли обшуки.

Того ж дня Залізничний районний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, визнав Еміля Курбедінова винним у поширенні екстремістських матеріалів, тобто в адміністративному порушенні за статтею 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації (Пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки) і заарештував на 10 діб. Приводом для цього стало те, що в 2013 році він зробив у соцмережі «ВКонтакте» перепост повідомлення про мітинг «Хізб ут-Тахрір» в Сімферополі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
828
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду