На G20 можуть обговорити звинувачення саудівського принця у вбивстві Хашоггі – Reuters

На G20 можуть обговорити звинувачення саудівського принця у вбивстві Хашоггі – Reuters

30 Листопада 2018
999
30 Листопада 2018
11:06

На G20 можуть обговорити звинувачення саудівського принця у вбивстві Хашоггі – Reuters

999
Президент Аргентини Маурісіо Макрі заявив, що звинувачення проти саудівського принца Мохаммеда бін Сальмана щодо військових злочинів та вбивства журналіста Джамаля Хашоггі можуть обговорюватися під час саміту G20, який розпочнеться 30 листопада 2018 року
На G20 можуть обговорити звинувачення саудівського принця у вбивстві Хашоггі – Reuters
На G20 можуть обговорити звинувачення саудівського принця у вбивстві Хашоггі – Reuters

Про це пише видання Reuters.

«Що стосується коронкового принца, який відвідає цей саміт… Це питання, яке вплинуло на світ, актуальне і може вийти на двосторонні зустрічі, а може ні, або в програму "Великої двадцятки», – сказав Макрі.

Reuters пише, що Президент Аргентини виступав на спільній прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном, який заявив, що матиме можливість обговорити з саудівським принцем обвинувачення під час зустрічі на саміті.

Макрон сказав, що вбивство журналіста Джамаля Хашоггі було «дуже серйозним».

«Я вірю і сподіваюсь, що розслідування, як в Туреччині, так і в Саудівській Аравії, буде продовжувати з'ясовувати ситуацію як для родичів пана Хашоггі, так і для міжнародної спільноти», – сказав Макрон.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник.

Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька влада заявила, що його там вбили. Пізніше Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

ЗМІ з посиланням на джерело в Генпрокуратурі Туреччини повідомили, що під час обшуку резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів, які могли використати для розчинення тіла убитого журналіста Джамаля Хашоггі.

15 листопада Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило санкції проти Сауда аль-Кахтані, його підлеглого Махер Мутреба, генерального консула Саудівської Аравії Мохаммеда Алотабібі та ще 14 осіб через вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.

19 листопада голова МЗС Німеччини Гайко Маас повідомив, що країна заборонила в'їзд 18 громадянам Саудівської Аравії, підозрюваних у причетності до вбивства саудівського журналіста.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
999
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду