«1+1»: Невідомий погрожує розправою журналістці «Грошей» (ДОПОВНЕНО)

«1+1»: Невідомий погрожує розправою журналістці «Грошей» (ДОПОВНЕНО)

9 Листопада 2018
4032
9 Листопада 2018
11:44

«1+1»: Невідомий погрожує розправою журналістці «Грошей» (ДОПОВНЕНО)

4032
Телеканал «1+1» повідомляє, що журналістка програми «Гроші» каналу Олена Кононенко займається розслідуванням схем незаконного продажу людських органів в Україні і їй погрожує фізичною розправою невідомий чоловік.
«1+1»: Невідомий погрожує розправою журналістці «Грошей» (ДОПОВНЕНО)
«1+1»: Невідомий погрожує розправою журналістці «Грошей» (ДОПОВНЕНО)

Про це йдеться в релізі «1+1».

За повідомленням каналу, 5 листопада журналістка почала отримувати погрози від людини, що, ймовірно, «є посередником у протизаконних операціях із органами».

«На адресу Кононенко стали надходити дзвінки та повідомлення із образами та погрозами, у яких, зокрема, зловмисник заявляє про намір забрати "безкоштовно те, що вона хотіла продати"», – повідомляє прес-служба.

8 листопада журналістка написала заяву до поліції.

Речниця київської поліції Оксана Блищик повідомила «Детектору медіа», що поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством).

Канал «1+1» звертається до усіх глядачів із проханням долучитися до впізнання людини, яка погрожує журналістці. Канал наводить фото чоловіка.

Повдіомити будь-яку інформацію канал просить за телефоном: 0444941193, або на пошту: grosh@groshi.1plus1.ua.

Нагадаємо, 2 жовтня у кулуарах Верховної Ради України народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олег Барна обматюкав журналіста програми «Гроші» каналу «1+1» Ігоря Колтунова після запитання про кнопкодавство. Наступного дня в розмові з журналістами він пояснив свою поведінку тим, що таким чином переадресував свою лайку власнику медіахолдингу «1+1 медіа» Ігорю Коломойському.

7 листопада «Детектору медіа» стало відомо, що Олег Барна хоче позбавлення акредитації при Верховній Раді України журналіста  Ігоря Колтунова. Він звернувся з відповідним проханням до голови Комітету свободи слова Вікторії Сюмар. Перша заступниця голови Комітету свободи слова Ольга Червакова у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що Комітет розгляне звернення найближчим часом.

Журналіст Колтунов у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що розцінює дії нардепа як переслідування свободи слова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4032
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду