Засуджений у Білорусі журналіст Дмитро Галко виїхав до України

Засуджений у Білорусі журналіст Дмитро Галко виїхав до України

1 Листопада 2018
1138
1 Листопада 2018
21:03

Засуджений у Білорусі журналіст Дмитро Галко виїхав до України

1138
Суд призначив журналісту покарання у вигляді обмеження свободи терміном 4 роки. Дмитро Галко під час судового засідання заявив, що міліціонер, у нападі на якого його звинувачують, обмовив його, тому що незаконно потрапив до помешкання.
Засуджений у Білорусі журналіст Дмитро Галко виїхав до України
Засуджений у Білорусі журналіст Дмитро Галко виїхав до України

Білоруський журналіст Дмитро Галко, якого на батьківщині засудили до чотирьох років обмеження волі в установі відкритого типу за нібито напад на міліціонера, виїхав в Україну, передає «Радіо Свобода». Цю інформацію також підтвердив білоруській редакції «Радіо Свобода» батько журналіста.

Сам Дмитро Галко опублікував у мережі Facebook допис, у якому передав привіт «з волі» і назвав звинувачення проти себе сфальсифікованими. На знімку він зображений поблизу моря з дитиною та пише, що «цьому малюкові я поки більше потрібен, ніж вам».

Нагадаємо, Дмитра Галка затримали у Брестській області, коли він їхав зі Львова до Мінська у справах. За твердженнями управління Слідчого комітету по Мінську, затриманий журналіст був у розшуку через нібито напад на співробітника органів внутрішніх справ.

10 липня у суді Совєтського району Мінська журналіста почали судити. Журналіст Дмитро Галко під час судового засідання заявив, що міліціонер, у нападі на якого його звинувачують, обмовив його, тому що незаконно потрапив до помешкання.

Суд призначив журналісту покарання у вигляді обмеження свободи терміном 4 роки. Оскільки він відбув півроку у СІЗО, то мав відбути у виправній установі відкритого типу ще 3,5 року. Прокуратура просила засудити Галка до трьох років ув’язнення.

Фото: facebook.com/dzmitry.halko

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1138
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду