Австралійський депутат закликав РФ негайно звільнити Сенцова

Австралійський депутат закликав РФ негайно звільнити Сенцова

30 Жовтня 2018
1017

Австралійський депутат закликав РФ негайно звільнити Сенцова

1017
Депутат парламенту австралійського штату Новий Південний Вельс Люк Фолі вважає, що зараз найкращий час для звільнення утримуваного в колонії РФ українського режисера Олега Сенцова
Австралійський депутат закликав РФ негайно звільнити Сенцова
Австралійський депутат закликав РФ негайно звільнити Сенцова

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на прес-службу парламенту штату.

«Я приєднуюся до багатьох тисяч голосів по всьому світу, які закликають до негайного звільнення Сенцова з морозної російської в’язниці, – заявив Фолі. – Я сподіваюся, що всі члени цього парламенту поділяють мою точку зору щодо того, що зараз найвідповідніший час для РФ, аби зробити правильний і благородний вчинок та негайно звільнити Сенцова».

У своїй заяві депутат відзначив, що звинувачення проти Олега Сенцова сфабриковані.

Парламентська заява Люка Фолі була підтримана українською громадою Сіднея. Їі також оцінило Посольство України в Австралії.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

25 жовтня у Страсбурзі лідери Європарламенту ухвалили рішення щодо надання українському режисеру Олегу Сенцову премії за свободу думки імені Андрія Сахарова 2018 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1017
Читайте також
18.10.2018 18:18
Tanya Adams
Петр и Мазепа
1 277
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду