Порошенко підписав закон про соцпідтримку дітей загиблих журналістів

Порошенко підписав закон про соцпідтримку дітей загиблих журналістів

17 Жовтня 2018
1090

Порошенко підписав закон про соцпідтримку дітей загиблих журналістів

1090
Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» щодо розширення категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки», прийнятий Верховною Радою 2 жовтня 2018 року.
Порошенко підписав закон про соцпідтримку дітей загиблих журналістів
Порошенко підписав закон про соцпідтримку дітей загиблих журналістів

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Законом пропонується включити до переліку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, і відповідно мають право на оздоровлення та відпочинок за рахунок бюджетних коштів, дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків; дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або II групи.

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Нагадаємо, що 16 вересня 2017 року Президент України підписав указ «Про додаткові заходи щодо соціального захисту дітей журналістів, які загинули (померли) або яким встановлено інвалідність у зв’язку з виконанням професійних обов’язків». Відповідно до указу уряд мав подати Верховній Раді законопроект про внесення змін до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» щодо визнання дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, або яким встановлено інвалідність, дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Відповідний законопроект розробив Держкомтелерадіо.

4 квітня 2018 року Верховна Рада прийняла законопроект у першому читанні за основу.

2 жовтня Верховна Рада в другому читанні ухвалила зміни до закону «Про оздоровлення та відпочинок дітей» щодо розширення категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1090
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду