Курченко програв суд Порошенку та «1+1» (ДОПОВНЕНО)

Курченко програв суд Порошенку та «1+1» (ДОПОВНЕНО)

16 Жовтня 2018
2332

Курченко програв суд Порошенку та «1+1» (ДОПОВНЕНО)

2332
Печерський районний суд Києва не задовольнив позов власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка проти Президента України Петра Порошенка про захист честі, гідності та ділової репутації за виступ на телеканалі «1+1»
Курченко програв суд Порошенку та «1+1» (ДОПОВНЕНО)
Курченко програв суд Порошенку та «1+1» (ДОПОВНЕНО)

Про це повідмоляє УНН з посиланням на джерело.

«У задоволенні позову відмовлено», – сказав співрозмовник агентства.

У «1+1 медіа» «Детектору медіа» цю інформацію підвтердили.

«Печерським районним судом м.Києва Курченку відмовлено в задоволенні позову про спростування недостовірної інформації до П.Порошенка та ТОВ "Телерадіокомпания "Студія 1+1"», – повідомили у прес-службі групи.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року Курченко через своїх адвокатів подав позов до Печерського райсуду про захист честі, гідності і ділової репутації проти Петра Порошенка та каналу «1+1».

«Позов стосується заяви Порошенка під час візиту до Одеси 7 жовтня 2016 року, коли він сказав, що "пан Курченко - злочинець". Заява була поширена Телевізійною службою новин у випуску о 19:30"», - заявили тоді в прес-службі Курченка.

УНН зазначає, що засідання суду неодноразово переносилося.

З лютого 2014 року Курченко перебуває за межами України, його оголошено у розшук. На початку грудня 2017 року Юрій Луценко повідомив, що прокуратура проводить дії, пов'язані зі спецконфіскацією медіахолдингу UMH.

7 березня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання ГПУ та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Курченка, якому загрожує позбавлення волі строком від 8 до 15 років.

UMH, або Український Медіа Холдинг – один з найбільших медіахолдингів України. До його складу входять друковані видання та радіостанції, а також великі сервісні, розважальні портали і новинні агрегатори, такі як bigmir.net, tochka.net, korrespondent.net. З 2013 року холдинг належить втікачеві-бізнесменові Сергію Курченку. У червні 2017 року стало відомо, що в UMH пройшли масові звільнення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2332
Читайте також
21.12.2017 10:30
Олександр Заруцький
для «Детектора медіа»
2 108
28.04.2017 17:45
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
6 862
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду