Юлія Мостова заявила, що не вірить Луценку, що її збирались вбити разом з іншими фігурантами «списку 47-ми»

Юлія Мостова заявила, що не вірить Луценку, що її збирались вбити разом з іншими фігурантами «списку 47-ми»

15 Жовтня 2018
4344

Юлія Мостова заявила, що не вірить Луценку, що її збирались вбити разом з іншими фігурантами «списку 47-ми»

4344
Під час спецоперації з інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченка українські правоохоронці отримали від імовірного організатора злочину список із 47-ми осіб, яких планували усунути російські спецслужби. Як згодом стало відомо, більшість осіб у списку - журналісти.
Юлія Мостова заявила, що не вірить Луценку, що її збирались вбити разом з іншими фігурантами «списку 47-ми»
Юлія Мостова заявила, що не вірить Луценку, що її збирались вбити разом з іншими фігурантами «списку 47-ми»

Головний редактор тижневика «Дзеркало тижня» Юлія Мостова заявила, що не вірить генпрокурору Юрію Луценку, що її збиралися вбити разом із іншими фігурантами «списку 47-ми». Про це вона сказала в інтерв'ю Дмитру Гордону.

«Генпрокурор Луценко сказав, що вбити збиралися не тільки Аркадія Бабченка, але в тому числі і вас. Як ви до цього поставилися?» - запитав Гордон.

На що пані Мостова відповіла: «Ніяк».

На уточнююче запитання «Не повірили генпрокурору?» вона сказала: «Ні. Не повірила. З Юрою сталася страшна метаморфоза, і мені шкода. Але він зробив свій вибір. Він вирішив бути неправим і щасливим».

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. 30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією СБУ.

31 травня до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання щодо арешту Бориса Германа, якого Служба безпеки України підозрює в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка.  

Стало відомо, що під час спецоперації з інсценування вбивства Бабченка українські правоохоронці отримали від імовірного організатора злочину список із 47-ми осіб (спочатку казали про 30 осіб), яких планували усунути російські спецслужби. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що усім особам, які були у списку імовірного організатора убивства журналіста Аркадія Бабченка, нададуть охорону.

Тих, хто потрапив до списку, запросили до СБУ. На закритій зустрічі в СБУ 1 червня були присутні 17 осіб зі «списку 47-ми».

Журналіст Матвій Ганапольський повідомив, що під час зустрічі в СБУ написав заяву до правоохоронних органів щодо надання йому охорони. За його словами, на закритій зустрічі в СБУ 1 червня присутнім показали певні відеозаписи, які стали доказом для усіх, що «це не жарти».

Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що більшість з тих, хто був у списку та був присутнім на зустрічі, - це журналісти. При цьому він не став коментувати, чи потрапили до списку відомі політики, лише додав, що його самого в списку немає.

У Нацполіції заявили, що взяли під охорону сімох людей, прізвища яких містяться у так званому «списку 47-ми».

5 червня інтернет-видання «Страна.ua» опублікувало «список із 47 українських журналістів і блогерів, яким, за версією українських спецслужб, загрожує смерть від рук кілерів», вказуючи, що він опинився в розпорядженні редакції. Пізніше цього дня матеріал з довідками про всіх 47 осіб, які нібито фігурують у списку, опублікувало видання «Українська правда», не посилаючись ані на «Страну.ua», ані на інші джерела.

Головне слідче управління СБУ відкрило кримінальне провадження щодо розголошення відомостей досудового розслідування в публікації одного з інтернет-видань зі списком осіб, на яких нібито готувався замах.

У прес-центрі СБУ підтвердили виданню ВВС News, що в документі, розміщеному на сайті «Страна.ua», фігурують ті самі прізвища, що і в списку, який вилучили в результаті спецоперації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4344
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду