Знімальну групу NewsOne облили кефіром під МВС, поліція затримала чоловіка (ДОПОВНЕНО)

Знімальну групу NewsOne облили кефіром під МВС, поліція затримала чоловіка (ДОПОВНЕНО)

10 Жовтня 2018
6195

Знімальну групу NewsOne облили кефіром під МВС, поліція затримала чоловіка (ДОПОВНЕНО)

6195
10 жовтня під час акції під будівлею Міністерства внутрішніх справ України знімальну групу телеканалу NewsOne облили кефіром. Поліція повідомила, що затримала чоловіка, який це зробив.
Знімальну групу NewsOne облили кефіром під МВС, поліція затримала чоловіка (ДОПОВНЕНО)
Знімальну групу NewsOne облили кефіром під МВС, поліція затримала чоловіка (ДОПОВНЕНО)

Про обливання невідомою білою речовиною повідомила в ефірі каналу NewsOne журналістка Анастасія Пшенична.

«Ми стояли на протилежній стороні від міністерства. Акція протесту була досить мирна. Активісти чекали на те, щоб лідер С14 пішов подавати заяву щодо нападу на нього.

Два невідомі чоловіки у масках підбігли ззаду та облили мене та мого оператора невідомою білою речовиною та побігли далі. Поліція намагалася їх затримати, проте активісти почали чинити опір і відстоювати тих, хто напав на мене. Я не знаю, чим мене облили. Це невідома клійка біла речовина. В мене повністю мокре пально, штани, кросівки, волосся», – розказала журналістка.

Журналістка повідомила, що писатиме заяву до поліції.

Генеральний продюсер телеканалу NewsOne Василь Голованов в ефірі каналу заявив, що розповідатиме про інцидент у Брюсселі.

«Ми будемо захищати кожного нашого журналіста. Ми не дамо в образу нікого. Ми компенсуємо їй це матеріально… Ось ці активісти не розуміють суті. Настя приїхала висвітлювати захід, який проводять саме вони. Якщо ми не будемо висвітлювати ваші мітинги, вас ніхто і знати не буде… Про цей інцидент я буду розповідати завтра в Брюсселі з високої трибуни. І це ще один цвях у труну свободи слова в нашій країні», – сказав Голованов.

Інцидент в ефірі каналу також прокоментував голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко. Він зазначив, що «в Україні відсутня політична воля захищати журналістів» і що наразі необхідно проводити парламентські слухання щодо прав журналістів.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко на прохання журналістки каналу NewsOne також прокоментував інцидент під МВС: «Вважаю, що журналісти є особливо захищеними особами і тому будь-яка справа щодо нападу на журналістів є неприпустимою і стоїть на контролі в одного з моїх заступників... Закон буде дотриманий у випадку ваших співробітників... Хочу зауважити, що представників ЗМІ не можна ділити на улюблених та ні», – сказав він під час брифінгу.

Речниця ГУ Нацполіції у місті Києві Оксана Блищик у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що поліція затримала чотирьох осіб: «Доставили до управління поліції чотирьох осіб, з ними спілкуються».

За даними поліції, журналістку облили кефіром. На сайті поліції Києва є повідомлення про затримання: «Чоловіка, який облив журналістку, та трьох активних учасників сутички доставили до управління поліції для встановлення їх анкетних даних. Після проведення першочергової перевірки буде надана правова оцінка їхнім діям. Зараз журналістка пише заяву, яка буде розглянута, відповідно до чинного законодавства».

У коментарі «Детектору медіа» лідер С14 Євген Карась повідомив, що представники його організації журналістку не обливали: «Це не наші люди… Ми взагалі в цьому інциденті участі не брали. Наші активісти не поливали її, ніяк не причетні».

Нагадаємо, у вересні журналістку телеканалу NewsOne Дарину Білеру вдарили під час прямого включення під ГПУ.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6195
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду