У Хмельницькому невідомий з ножем перешкоджав журналістам

У Хмельницькому невідомий з ножем перешкоджав журналістам

9 Жовтня 2018
1311

У Хмельницькому невідомий з ножем перешкоджав журналістам

1311
У Хмельницькому 2 жовтня невідомий чоловік з ножем перешкоджав роботі місцевій журналістці Ларисі Світловській, яка знімала сюжет для одного з українських телеканалів.
У Хмельницькому невідомий з ножем перешкоджав журналістам
У Хмельницькому невідомий з ножем перешкоджав журналістам

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

 «Я робила сюжет про розумні зупинки. Ми недалеко були від цієї зупинки, поруч поліклініка була. Ми осторонь стояли і писали синхрон з одним чиновником з “Електротрансу”. Цей чоловік (з ножем – ред.) з розбігу, ми його навіть не бачили, спочатку закрив нам рукою камеру і сказав не знімати. Він був реально п’яний, знервований, лаявся дуже сильно на адресу наших усіх урядовців, посадовців… Можливо, він до того мав з кимось конфлікт, я не знаю», – розповіла журналістка.

За її словами чоловік «нічого не пошкодив», однак поводився агресивно.

«Що він міг зробити, я не знаю. В нього ніж, невеликий, кухонний. Чого він з ним ходить – не зрозуміло», – розповіла Світловська.

Журналістка повідомила, що тричі телефонувала до поліції під час інциденту, однак правоохоронці приїхали майже через півгодини, коли чоловік вже пішов.

Заяву до поліції вона не писала: «Я нічого не писала і не подавала. Справа в тім, що з огляду на те, скільки мої колеги зверталися з різних питань і я особисто. В мене були великі проблеми три роки назад, то навіть не відкривали кримінальні провадження. І з огляду на це, я не хочу мучити і тріпати свої нерви».

Нагадаємо, у вересні 2018 року ІМІ зафіксував в Україні 21 випадок порушення свободи слова та прав журналістів у восьми регіонах. З них 13 випадків – це фізична агресія щодо журналістів.

Фото: Facebook Лариси Світловської

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1311
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду