Поліція закрила справу про перешкоджання тернопільському журналісту Назарію Наджозі

Поліція закрила справу про перешкоджання тернопільському журналісту Назарію Наджозі

4 Жовтня 2018
2033

Поліція закрила справу про перешкоджання тернопільському журналісту Назарію Наджозі

2033
У Слідчому управлінні ГУ НПУ в Тернопільській області закрили кримінальне провадження про перешкоджання за відсутністю складу злочину у погрозах місцевого депутата Любомира Білика до журналіста «Терміново» Назарія Наджоги
Поліція закрила справу про перешкоджання тернопільському журналісту Назарію Наджозі
Поліція закрила справу про перешкоджання тернопільському журналісту Назарію Наджозі

Про це повідомляє видання «Терміново».

Нагадаємо, у серпні 2018 року голова фракції БПП «Солідарність» в Тернопільській обласній раді Любомир Білик на запитання щодо кнопкодавства погрожував журналісту онлайн-видання «Терміново» застосуванням сили. Журналіст звернувся до поліції, було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 171 ККУ (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста).

Видання повідомляє, що підставою для закриття кримінального провадження стали, в тому числі, пояснення депутата, який, мовляв, не знав, що до нього підійшов журналіст. А чуже майно (фотоапарат), як зазначає поліція, депутат не вхопив, а розвернув.

«Кримінальне провадження від 10 серпня 2018 року закрити у зв'язку із встановленням відсутності в діях Білика Л.С. складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 с.171 КК України», – зазначається  в постанові.

«Детектор медіа» попросив журналіста розказати, чому, на його думку, поліція закрила справу.

«На мою думку тут три варіанти. По-перше. Вразі встановлення вини, потерпить імідж президентської партії. У мене нема сумнівів, що впливи на слідчих були. По-друге. Слідчі управління ГУ НПУ в Тернопільській області малокомпетентні в таких справах і в підсумку роблять суб'єктивні висновки. Взяти хоча б за приклад те, що поліція трактує "розвернув фотоапарат", а не вхопив чуже цінне майно (мій фотоапарат недешевий). Виходить, поліція не розрізняє "розвернув" чи "вхопив". А фраза "Дам тобі в рило", як "добрий день, будь ласка, не зачіпайте мене". По-третє. Розмовляючи з наближеними до слідства по цій справі правоохоронцями, у них виникали сумніви в доказовій базі по справі. Оскільки жоден з опитаних свідків, не підтвердив, що я журналіст або типу нічого не бачили і не чули. Тобто в суді справа би розсипалася. Але я вважаю, що, як мінімум, в діях облдепа була хуліганка. І це очевидно», – прокоментував він.

 

Нагадаємо, з початку 2018 року експерти Інституту масової інформації зафіксували в Україні загалом 168 випадків порушень свободи слова у 23 регіонах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2033
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду