Канал «Україна» незаконно відсторонив від роботи звукорежисера Сергія Бродового – суд

Канал «Україна» незаконно відсторонив від роботи звукорежисера Сергія Бродового – суд

3 Жовтня 2018
2154

Канал «Україна» незаконно відсторонив від роботи звукорежисера Сергія Бродового – суд

2154
Апеляційний суд міста Києва скасував рішення Святошинського районного суду у цивільній справі за позовом Сергія Бродового до ТОВ «Телерадіокомпанія «Україна» про визнання незаконними наказів про відсторонення його від роботи, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди у розмірі 200 млн грн.
Канал «Україна» незаконно відсторонив від роботи звукорежисера Сергія Бродового – суд
Канал «Україна» незаконно відсторонив від роботи звукорежисера Сергія Бродового – суд

Таким чином, суд частково задовольнив скаргу Бродового та визнав його відсторонення від роботи незаконним. Про це він повідомив «Детектору медіа». Також в реєстрі судових рішень доступна постанова Апеляційного суду міста Києва.

«Рішення Святошинського  районного суду міста Києва від 8 червня 2018 року скасувати в частині відмови у задоволенні позовних вимог про визнання незаконним та скасування наказу № 47-ОД від 10 травня 2017р., стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, та ухвалити в цій частині нове судове рішення, яким вказані позовні вимоги задовольнити частково. Визнати наказ № 47-ОД від 10 травня 2017 року про продовження строку відсторонення від роботи особа_1 незаконним», – йдеться в постанові.

Колегія суддів вважає, що Святошинський районний суд неповно з'ясував обставини справи і неправильно застосував норми матеріального права. Суд зобов’язав канал «Україна» виплатити пану Бродовому середній заробіток за час простою у розмірі 7,5 тис. грн та сплатити за судовий збір 3,2 тис. грн.

В іншій частині рішення суд залишив без змін. Постанова оскарженню не підлягає.

Як писав «Детектор медіа», Сергій Бродовий працював на телеканалі «Україна» звукорежисером із жовтня 2009 року по липень 2017 року. Між ним та каналом виник виробничий конфлікт і пан Бродовий подав два цивільні позови проти каналу в Святошинський суд. У першому позові він вимагав визнати незаконним його відсторонення від роботи, стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу і відшкодування моральної шкоди в розмірі 200 млн 30 тис грн, у другому – стягнути з каналу зарплату за роботу у понаднормовий час, святкові та неробочі дні, а також у нічний час у розмірі 482 тис грн за період з 2011 до 2016 рр. Святошинським УП ГУ Національної поліції в місті Києві було відкрито два кримінальні провадження за статтею 175 (Невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) та статтею 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України.

У лютому 2018 року в прес-службі каналу «Україна» «Детектору медіа» повідомили, що Бродового було звільнено відповідно п. 1 ст. 36 КЗпП України «на підставі власноручно написаної ним заяви з проханням про звільнення», а заробітна плата виплачувалася відповідно до закону.

У червні 2018 року Святошинський районний суд міста Києва визнав законними накази ТОВ «Телерадіокомпанія "Україна"» про відсторонення від роботи звукорежисера каналу Сергія Бродового у 2017 році та відмовився стягнути з каналу середній заробіток та моральну шкоду в розмірі 200 млн 33 тис. грн, як просив колишній співробітник.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду