Ердоган вимагає у Німеччини видачі журналіста Джана Дюндара

Ердоган вимагає у Німеччини видачі журналіста Джана Дюндара

28 Вересня 2018
1166
28 Вересня 2018
17:04

Ердоган вимагає у Німеччини видачі журналіста Джана Дюндара

1166
Німецьке МЗС отримало від уряду Туреччини ноту про видачу журналіста Джана Дюндара, якого турецькі спецслужби звинувачують у шпигунстві, розголошенні державної таємниці та пропаганді
Ердоган вимагає у Німеччини видачі журналіста Джана Дюндара
Ердоган вимагає у Німеччини видачі журналіста Джана Дюндара

Про це повідомляє «Європейська правда», яка посилається на німецькі видання.

Зазначено, що Анкара передала Берліну в цілому список із 69 іменами осіб, видачі яких домагається.

Джан Дюндар – турецький журналіст, колишній головний редактор Cumhuriyet, живе у вигнанні в Німеччині два роки. У Туреччині його засудили до 6 років тюрми за публікацію матеріалу, в якому стверджувалося, що турецька розвідка постачає зброю бойовикам-ісламістам у Сирії. 

Видання Süddeutsche Zeitung пише, що в німецькому уряді прохання про видачу Дюндара сприймається як провокація, особливо зважаючи на те, що прохання надійшло перед державним візитом Ердогана.

«Туреччина знає, яке значення має справа Дюндара, і що його видача неможлива. Такий маневр незрозумілий, якщо Ердоган сподівається на нормалізацію відносин. Це "чиста ескалація», – заявили виданню джерела у німецькому уряді.

Ердоган перебуває з візитом у Німеччині у п’ятницю, 28 вересня. У нього запланована спільна прес-конференція з Меркель. За даними ЗМІ, Ердоган пригрозив скасувати конференцію, якщо на ній буде присутній Дюндар.

Нагадаємо, у липні 2018 року турецькі спецслужби вивезли з України журналіста Юсуфа Інана, якого Туреччина звинувачує в тероризмі.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1166
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду