22 вересня – форум «Безпека, травма та відповідальність: виклики для журналістів-фрілансерів в Україні»

19 Вересня 2018
1431
19 Вересня 2018
18:23

22 вересня – форум «Безпека, травма та відповідальність: виклики для журналістів-фрілансерів в Україні»

1431
22 вересня в Києві пройде одноденний форум «Безпека, травма та відповідальність: виклики для журналістів-фрілансерів в Україні», організований британський фонд Rory Peck Trust спільно Інститутом масової інформації (ІМІ).
22 вересня – форум «Безпека, травма та відповідальність: виклики для журналістів-фрілансерів в Україні»

На заході журналісти, міжнародні експерти та представники медіагруп обговорять проблематику викликів журналістської діяльності, з якими стикаються фрілансери в Україні. Цього дня також пройдуть практичні семінари для фрілансерів, зокрема присвячені питанням психологічної реабілітації, відповідальної журналістики, фізичної та цифрової безпеки.

Форум проходитиме з 10:00 до 18:00. Відкриття реєстрації починається о 9:30. Участь у заході є безкоштовною для українських медійників. Проте кількість місць обмежена. Щоб взяти участь, потрібно до 20 вересня заповнити анкету.

Доповіді робитимуть журналіст-фрилансер і лауреат Пулітцерівської премії Метью Каруана Галізія, син загиблої мальтійської журналістки Дафни Каруани Галізії і співзасновник підрозділу при Міжнародному консорціумі журналістських розслідувань (ICJR), а також документальний фотограф Гай Мартін, який має досвід роботи на Балканах та Близькому Сході.

Дві тематичні дискусії за участю міжнародних та українських журналістів дозволять обговорити ключові виклики у роботі фрілансерів та поділитися досвідом. Семінари будуть проводитися за підтримки «Центру журналістики та травми Дарт» Колумбійського університету, а також «Інтерньюз-Україна». Завершиться захід екранізацією під назвою «Президент проти Преси» – документальним фільмом компанії ВВС від режисера Олі Ламберта, який отримав нагороду Rory Peck Award. Фільм було знято разом з журналістським корпусом Білого дому відразу після інавгурації Президента США Дональда Трампа.

«Журналісти-фрілансери в Україні дивляться в обличчя гібридним загрозам – існує ризик не лише на передовій, але й вдома за комп’ютером, – каже Мері О’Шей, керівниця програм фонду Rory Peck Trust. – У часи, коли ставки ростуть, потреба в якісному й незалежному висвітленні подій, як ніколи, стає першочерговим зобов’язанням. Цим проектом ми поставили собі за мету підтримати журналістів-фрілансерів в Україні, щоб вони були стійкими, працювали відповідально і берегли себе, виконуючи таку життєво необхідну роботу».

Форум відбувається в рамках дворічного спільного проекту RPT та ІМІ, що фінансується Фондом демократії Організації Об’єднаних Націй. Проект направлений на посилення незалежної журналістики в Україні шляхом зміцнення стійкості журналістської спільноти.

У лютому-березні 2107 року проектом було проведено дослідження, яке показало, що половині українських фрілансерів бракує навичок, підтримки або ресурсів для адекватного самозахисту, а це робить їх особливо вразливими перед агресивним середовищем та самоцензурою. З того часу, протягом двох семінарів, підготовку пройшли 30 журналістів-фрілансерів, фотографів та екранізаторів із засвоєння навичок самостійного подолання психологічних травм, оцінки ризиків, цифрової безпеки та відповідальної журналістики. Матеріали доступні як українською, так і російською мовами, і знаходяться на офіційному сайті фонду Rory Peck Trust. Вони будуть популяризуватися серед фрилансерів усієї України, щоб допомогти журналістам працювати безпечно та відповідально.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1431
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду