Роботи Management is not monitoring та «Радіо 200» перемогли у міжнародному конкурсі «Стоп цензурі!»

Роботи Management is not monitoring та «Радіо 200» перемогли у міжнародному конкурсі «Стоп цензурі!»

14 Вересня 2018
1624
14 Вересня 2018
13:16

Роботи Management is not monitoring та «Радіо 200» перемогли у міжнародному конкурсі «Стоп цензурі!»

1624
У Київському метрополітені відкрилася виставка «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни», яка присвячена Дню пам’яті Георгія Гонгадзе і всіх загиблих журналістів за часів незалежної України.
Роботи Management is not monitoring та «Радіо 200» перемогли у міжнародному конкурсі «Стоп цензурі!»
Роботи Management is not monitoring та «Радіо 200» перемогли у міжнародному конкурсі «Стоп цензурі!»

14 вересня 2018 року на станції Київського метрополітену «Майдан незалежності» відкрилася виставка «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни». У категорії «Зображення» переможцем стала робота Manаgement is not monitoring («Управління – не контроль»), автор Ліджі Янг (Lijie Yang). Переможцем у категорії «Вірш» став твір «Радіо 200» (Radio 200) Артема Полежаки (Artem Polezaka).

У категоріях «Гасло», «Текст», «Мультимедіа» журі прийняло рішення нагороду не присуджувати.

Журі також визначило лауреатів: Fake News («Фальшиві новини»), автор Квівен Li (Qiuwen Li), Are you shure?«(Ти впевнений?»), автор Марія Костюкова (Maria Kostukova), Fake News, автор Патрися Лонгава (Patrycja Longawa); Big Brother is watching You («Великий Брат стежить за тобою автор»), автор Мінглян Лі (Mingliang Li). Спеціальний приз організаторів конкурсу отримав Антон Гусаковський за серію постерів на головну і спеціальні теми «Жінки. Рівність. Політика».

Переможців міжнародного конкурсу на відкритті виставки оголосила Аксиня Куріна (ГО «Центр UA»). «Перед людством стоїть велика проблема – підробні новини. У сучасному інформаційному світі дуже важно існувати серед фейкових новин. У нашому конкурсі взяли участь дизайнери, художники та активісти з 19 країн, всього 610 робіт. За нами стежили інтернет-користувачі з 93 країн», – сказала Аксиня Куріна.

У відкритті виставки взяли участь журналісти Наталія Соколенко і Андрій Куликов («Громадське радіо»); Насті Станко («Громадське телебачення»; Світлана Остапа («Детектор медіа) та Наталка Макогон (радник начальника Київського метрополітену). З вітальним словом виступив також Маркус Бранд, керівник напряму «Демократичне врядування» програми розвитку ООН України.

 Учасники бріфінгу наголосили на важливості підтримувати суспільну увагу до питань захисту свободи слова та відповідальності політиків за її збереження. Настя Станко зауважила, що конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» проводиться, аби не дати забути журналістам і суспільству, що свобода слова – це відповідальність. Вона нагадала, що в сучасній Україні також є загрози для журналістів, це ще раз засвідчила ситуація з дозволом на доступ до даних з телефону журналістки-розслідувачки Наталки Седлецької.

Радниця начальника столичної підземки Наталка Макогон розповіла, що київський метрополітен уже втретє розміщує роботи конкурсу та надалі сприятиме підтримці проекту. «Переконані, що тільки повний доступ до інформації дає можливість ефективної співпраці з журналістами без фейкових новин чи псевдосенсацій», – сказала вона.

До журі конкурсу ввійшли: Віра Балдинюк, журналістка, редакторка, часопис KORYDOR; Костянтин Марценківський, дизайнер, клуб ілюстраторів Pictoric; Максим Луночкин, активіст, «Лабораторія цифрової безпеки»; Євген Семененко, дизайнер, Асоціація молодих дизайнерів «Варто»; Настя Станко, журналістка, «Громадське»; Любов Якимчук, поетка, сценаристка.

З усіма роботами можна ознайомитись на платформі конкурсу www.stop-censorship.net

Довідково:

Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» у 2018 році відбувся вп’яте. Його особливістю є демократичність — участь може взяти кожен охочий незалежно від віку, статі, громадянства, освіти. Конкурс покликаний сприяти широкій дискусії про захист свободи слова, доступу

до публічної інформації та боротьби з цензурою, а також на суспільно-важливу спеціальну тему. Цьогорічна спеціальна тема — «Жінки. Рівність. Політика».

5-й Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» впроваджується в рамках проекту «Прозорість і доброчесність публічного сектору», який виконується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2015-2018 рр. Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) є глобальною мережею ООН в галузі розвитку, організацією, яка виступає за позитивні зміни та надає країнам доступ до джерел знань, досвіду та ресурсів задля допомоги людям в усьому світі будувати краще життя. ПРООН співпрацює з понад 170 країнами світу, допомагаючи їм знаходити власні шляхи розв‘язання глобальних та національних проблем в галузі людського розвитку.

Фото: Світлана Остапа, «Центр UA» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1624
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду